Arran de la notícia de que la torre de la Llibertat ja és l’edifici més alt de Nova York –el passat 30 d’abril va assolir els 381m d’alçada, que és la cota del terrat de l’Empire State Building- el periodista Jordi Duran va plantejar a Lluís Domènech (AxA) i Eduard Gascón (AxA) el següent tema de debat: Quins són els límits dels edificis en alçada a casa nostra?
Tenint com a horitzó el mite de la milla, alçada projectada per Frank Lloyd Wright pel seu gratacels Mile High Illinois de 1956, Domènech i Gascón han revisat els factors més rellevants que han influït en el desenvolupament de las construccions en altura i la profunda vinculació que, en el millor dels casos, s´estableix entre la tècnica constructiva i les hipòtesis figuratives, constatant com algunes torres més recents s´allunyen d´aquest ideal arquitectònic. Més a prop del nostre entorn el debat s’ha centrat en el rol urbà dels gratacels a una ciutat com Barcelona, analitzant algunes construccions recents i posant com a exemple la Diagonal, on edificis alts com el Banco Atlántico d´en Francesc Mitjans introdueixen accents verticals en el traçat d´aquesta avinguda.
Per últim, Jordi Duran va posar sobre la taula la qüestió de quina opinió mereixia als tertulians la Sagrada Família, l’alçada de la qual ha estat tradicionalment considerada la cota màxima de la ciutat. Tots dos convidats van coincidir en valorar la Sagrada Família… la de Gaudí.
Entrevista de Jordi Duran del 7 de maig de 2012, a Com Ràdio