Antoni de Moragas, l’arquitecte d’un conjunt d’habitatges d’estil modern i racionalista | Ester Magdaleno + Araceli Galván

Publicat el 25 de febrer de 2014 a BTV.CAT

Els inquilins de l’edifici del carrer de Biscaia, 340, a Navas, poden presumir de viure en un habitatge d’arquitectura moderna.
El bloc de pisos és obra de l’arquitecte Antoni de Moragas, que pertanyia al Grup R. Aquest col·lectiu, vigent de 1951 a 1961, defensava la industrialització enfront l’artesania. A més, aquests dies el MACBA acull una exposició sobre aquest grup.

El Grup R d’arquitectura, format l’any 1951, va ser un motor de modernitat. Amb aquestes paraules el defineix l’exposició que es pot veure al MACBA sobre arquitectura, art i disseny que analitza l’impacte que va tenir per a Barcelona. En un inici, el grup l’integraven Antoni de Moragas, Josep Maria Sostres, Oriol Bohigas, Josep Maria Martorell, Joaquim Gili i Josep Pratmarsó, així com José Antonio Coderch i Manuel Valls. Després, l’any 1958, alguns membres del col·lectiu van crear el primer premi FAD i dos anys després, el 1960, Antoni Moragas va presidir l’ADI-FAD.