MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: BATLLE I ROIG ARQUITECTURA

MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: BATLLE I ROIG ARQUITECTURA

SEU CENTRAL DE STRADIVARIUS

2015 – 2017

La seu central de Stradivarius es troba en el Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, un dels centres d’activitat econòmica més importants de la Àrea Metropolitana de Barcelona.

El nou edifici, de 33.000 m2 de superfície, construït per al mateix propietari que els edificis de Massimo Dutti a Tordera i Pull&Bear a Narón, incorpora, donada la similitud del programa, però adaptant-les a l’especificitat del solar, algunes de les solucions tipològiques desenvolupades anteriorment, tals com l’estructura palafítica , l’emplaçament de l’aparcament de vehicles en planta baixa, l’organització de la planta en franges paral·leles i la situació de la sala principal a nord.

No obstant, la forma irregular i la fort pendent del solar fa evolucionar la planta, modificant la mida de les franges i l’encaix entre elles, així com la secció, que deixa l’edifici enterrat en un dels seus costats lo que propicia que l’entrada es realitzi a través d’un sòcol i d’un pati a l’aire lliure.

La sostenibilitat és la base del disseny de les façanes que es caracteritzen per un sistema interactiu de lames verticals que mé

s enllà d’una imatge singular, li aporten una funcionalitat que garanteix l’eficiència energètica mitjançant sistemes demòtics de gestió.

La reducció del consum d’aigua, l’elecció de materials reciclables i de proximitat així com la connexió a la red de District-Heating ha permès que l’edifici pugui obtenir una certificació LEED. 


ARQUITECTES: BATLLE I ROIG ARQUITECTURA. ENRIC BATLLE, JOAN ROIG, ALBERT GIL

COL·LABORADORS : CARLA  CADAVID, BEATRIZ BARRAL, MARCOS ANDRÉS, SEGUNDO RODRÍGUEZ, MARTA PEINADO, Arquitectes / DOLORS FEU, Enginyera Tècnica Agrícola i Paisatgista / DIANA CALICÓ, FRANCISCO PALAU, Arquitectes Tècnics / MARIA DURAN, Arquitecta BIM MANAGER / STATIC INGENIERÍA S. A., INGENIERÍA DE ESTRUCTURAS / JG INGENIERÍA, INGENIERÍA  INSTALACIONES

FOTOGRAFIA: ANTONIO NAVARRO WIJKMARK