Setmana d’Arquitectura 2021

Setmana d’Arquitectura 2021

Del 6 al 16 de maig a la ciutat de Barcelona i en línia

Us proposem que guardeu els dies del 6 al 16 de maig per gaudir de les activitats que la 5a. edició de la Setmana d’Arquitectura de Barcelona proposa enguany combinant els formats presencial i en línia.
Fins al 31 de març segueix oberta la possibilitat de presentar propostes d’activitats!
La Setmana d’Arquitectura de Barcelona està impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der Rohe, amb la col·laboració de Barcelona Building Construmat i
Arquinfad.
Es tracta una iniciativa oberta que vol generar sinergies entre diferents disciplines socials, culturals i artístiques i treure partit dels nous formats que darrerament s’han anat incorporant a la quotidianitat. Animem a tots els agents culturals de la ciutat a sumar-hi la seva proposta! Més de 50 entitats van oferir 160 activitats a la darrera edició, i aquest any es presenta ple de noves propostes que es sumen a les ja consolidades..
Durant deu dies Barcelona acollirà un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món de l’arquitectura i l’espai urbà, més enllà de les fronteres físiques, disciplinàries i territorials, per estimular la reflexió sobre l’entorn construït de les ciutats i el seu valor a través de la difusió de la cultura arquitectònica, el coneixement, l’experiència i el debat.
Enguany el format que es proposa és híbrid i convida a participar-hi tant de forma presencial com a través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials i internet, per tal de re-imaginar col·lectivament els espais que habitem: des de la petita escala de la retrobada domesticitat fins a la gran escala de l’espai públic i els reptes de futur que se’ns plantegen.
Ja us podem avançar algunes activitats que prometen un programa ric i de qualitat com el cicle de debats onsite+online de la Fundació Mies van der Rohe, l’exposició fotogràfica d’Arina Dähnick al Pavelló Mies van der Rohe
i al CaixaFòrum, les Festes d’Arquitectura a cada districte, organitzades pel COAC amb les escoles d’arquitectura i les associacions de veïns de la ciutat. Art públic, espais ocults, arquitectura racionalista, paisatges urbans, jardins verticals i un concurs d’intervenció sobre parets mitgeres seran també activitats que es podran gaudir entre el 6 i el 16 de maig, respectant en tot moment les mesures recomanades per les autoritats sanitàries. I molt de cinema i documentals que amplien l’oferta de l’Arquinfilm d’Arquinfad amb la gran novetat d’aquesta cinquena edició, el Festival Internacional de Cinema d’Arquitectura.

#SetmanadArquitectura #BCNarchitectureweek

www.barcelona.cat/setmanadarquitectura

setmanadarquitectura@miesbcn.com