“In (Visible) Energy” The Bartlett School of Architecture

“In (Visible) Energy” The Bartlett School of Architecture

Del 25.10.2024 al 03.11.2024 al Pavelló Mies van der Rohe

La intervenció In(visible) Energy arriba al Pavelló Mies van der Rohe des del Taller d’experimentació B-Made de la Bartlett School of Architecture de Londres. Desenvolupada en la intersecció entre arts i ciències, ens qüestiona el paper que la consciència i l’emoció tenen en la incorporació de noves fonts d’energia.

El Taller B-Made liderat pel professor Josep Miàs Gifré, i els professors adjunts Luke Olsen i Graeme Williamson, juntament amb un grup d’estudiants, converteixen el Pavelló Mies van der Rohe en plataforma d’inspiració i innovació.

Els objectes que es presenten són el resultat d’una sèrie d’experiments al voltant de la tasca d’apilar (i fer levitar) còdols, un element comú a l’estany del Pavelló. Cada experiment investiga com, amb subtil enginyeria, la massa i la força poden manipular-se per a crear estructures impossibles i aparicions flotants. Destaca el joc de la força electromagnètica en el qual una pedra sembla levitar gràcies a un electroimant amagat a la seva base d’alumini, creant un fascinant efecte visual.


Més informació: https://miesbcn.com/es/calendario/invisible-energy-the-bartlett-school-of-architecture/ 


In(Visible) Energy. Foto de Flavio Coddou