‘LES CIUTATS QUE VOLEM – GIRONA’

Debat organitzat per Arquitectes per l’Arquitectura i la Fundación Arquitectura y Sociedad | 13 i 14 de juny | Girona

La ciutat és un sistema complex, adaptatiu i obert que és la base cultural de les nostres societats. En els propers anys la major part de la població mundial viurà en grans ciutats. Al mateix temps estem vivim un moment de desigualtat social i d’emergència climàtica que produirà moviments migratoris i canvis significatius en els nostres entorns naturals i construïts. Per això, haurem de repensar els models urbanístics, de mobilitat i d’economia, nous models de ciutat que vulguin apostar per ciutats compactes, denses i continues, funcional i socialment híbrides, inclusives i captadores de creativitat i d’intercanvi de coneixement, participades pels propis habitants i fiscalment justes i accessibles als recursos i a l’habitatge.

En aquest sentit, les ciutats intermèdies com Girona juguen un paper important per ser peces clau que permeten aquest equilibri d’intercanvi i d’intermediació entre el camp i el món més densament urbanitzat, i son una oportunitat per buscar models urbans que impliquen una millor qualitat de vida i adaptació al medi. Girona és el centre entre dos realitats geogràfiques ben diferenciades: els Pirineus i la Costa Brava. Al mateix temps està a mig camí entre Barcelona i França. I actua com a capital d’un territori ric social, cultural i paisatgísticament. L’equilibri entre ecologia i economia s’ha de reforçar però sobretot s’ha de buscar un equilibri social i territorial.


‘Les Ciutats que volem – Girona’ és un debat que se celebrarà els dies 13 i 14 de juny a Girona, organitzat per l’associació Arquitectes per l’Arquitectura i la Fundación Arquitectura y Sociedad. Comissariat per Josep Camps, i amb Narcís Sastre com a moderador, comptarà amb la participació de:

M. Anxo Fernández Lores, metge, polític. Alcalde de Pontevedra

José Morales, Doctor Arquitecte. Catedràtic ETSASevilla

Belinda Tato, Arquitecta. Prof. Harvard. Ecosistema urbano

Elisabet Capdeferro, Arquitecta. Boschcapdeferro arquitectura.

Joan Vicente, Doctor en Geografia. Prof: UDGirona

J.Maria Aguirre, Doctor en Dret. Prof: UDGirona


El programa contempla dilluns 13 a les 19:00h. una conferència al Coac Demarcació de Girona a càrrec de l’arquitecte sevillà José Morales, i dimarts 14 el debat a les 18:30h. al Centre Cultural de la Mercè.

Podeu seguir la conferencia i el debat de manera presencial, o pels canals de youtube del Coac i la TV de Girona respectivament.


Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el CoAC Demarcació Girona, la UdG, l’Escola Politècnica Superior i el Patronat de l’Escola Politècnica Superior.


Amb el patrocini de Salvi Lighting Barcelona, Durbanis, Fustes Garolera i Alumilux