Les grans mostres commemoratives d’Enric Miralles

Les grans mostres commemoratives d’Enric Miralles

Al Museu del Disseny, la Fundació Enric Miralles i l’ETSAB, durant el 2021

Veuran la llum pública per primera vegada al Museu del Disseny objectes que Enric Miralles va dissenyar per a ell mateix i el seu domicili familiar, sense pensar que es poguessin editar, com ara taules, llums i cadires, la més coneguda de les quals és la taula Inestable. Obrirà al juny.

La Fundació Enric Miralles té en curs una mostra amb vídeos, entrevistes i documentals de format reduït sobre el Parlament d’Escòcia, i en prepara una altra sobre la trajectòria de l’estudi després de la seva mort. També podrien sorgir més activitats sobre el seu llegat al llarg de l’any en altres espais de Barcelona.

La commemoració del 20è aniversari de la mort de l’arquitecte s’estendrà a l’Etsab, que entre abril i juny acollirà una exposició sobre el seu paper com a professor a l’escola, i per les mateixes dates es faran les conferències, diàlegs i altres activitats sobre el seu llegat a la seu del Col·legi d’Arquitectes.

 • Miralles, com Gaudí
  El Saló del Tinell està marcat per l’aura que hi va deixar la gran exposició d’Antoni Gaudí el 1956 i a finals de març també ho estarà per la de Miralles. La gran mostra sobre el seu llegat estarà centrada en quatre de les seves obres: el cementiri d’Igualada, el poliesportiu d’Osca, el Mercat de Santa Caterina i el Parlament d’Escòcia.
El cementiri d’Igualada, d’Enric Miralles i Carme Pinós / MARC ROVIRA
 • Els mobles privats
  Veuran la llum pública per primera vegada al Museu del Disseny objectes que Enric Miralles va dissenyar per a ell mateix i el seu domicili familiar, sense pensar que es poguessin editar, com ara taules, làmpares i cadires, la més coneguda de les quals és la taula Inestable. Obrirà al juny.
 • Miralles a Escòcia
  La Fundació Enric Miralles té en curs una mostra amb vídeos, entrevistes i documentals sobre el Parlament d’Escòcia de format reduït i en prepara una altra sobre la trajectòria del seu estudi després de la seva mort. També podrien sorgir més activitats sobre el seu llegat al llarg d’any en altres espais de Barcelona.
 • El vessant de professor
  Les commemoració del 20è aniversari de la mort de l’arquitecte s’estendrà a l’Etsab, que entre l’abril i el juny acollirà una exposició sobre el seu paper com a professor a l’escola, i per les mateixes dates es faran les conferències, diàlegs i altres activitats sobre el seu llegat a la seu del Col·legi d’Arquitectes.