The Art of Nature | María Solaguren-Beascoa

The Art of Nature | María Solaguren-Beascoa

Visita guiada a l’exposició | 18 d’octubre a les 19:00h. | Galeria H2o

The Art of Nature és un projecte que té com a objectiu donar a conèixer la bellesa de la nostra naturalesa a través de la fotografia artística, ecològica i sostenible basada en la tècnica experimental de la cianotípia. Aquestes imatges estan revelades individualment, cosa que fa que cada fotografia sigui única.

La cianotipia és una tècnica experimental fotogràfica descoberta al segle XIX. Gràcies a aquesta tècnica podem recordar la primera dona fotògrafa, Anna Atkins, amb el primer llibre d´il·lustracions d´espècies botàniques. Aquesta tècnica utilitza la llum del sol com a font principal per al revelat de les fotografies, fent que els resultats siguin exclusius.

Les imatges d’aquest projecte són instantànies d’un bell lloc on les espècies viuen i coexisteixen lliurement a la natura. Preservar això és responsabilitat de cadascun de nosaltres. El Planeta agraeix les nostres accions senzilles i contínues en benefici de tota la comunitat que hi viu. Aquest projecte col·labora amb associacions encarregades de la conservació d’espècies amenaçades, especialment el trencalòs, una au carronyera especialitzada en alimentar-se d’ossos. Gràcies als programes de reintroducció i conservació hi ha més de 600 parelles reproductores que es poden trobar als Pirineus. Cada contribució, gran o petita, pot tenir un impacte positiu.

La Maria utilitza la fotografia de natura a través de tècniques experimentals per conscienciar-nos sobre la importància de la preservació de la vida salvatge.


La Maria és fotògrafa, biomèdica i fa el doctorat en neurociències a Barcelona. Encara que va començar a fotografiar amb càmera digital, la fotografia analògica va cridar ràpidament la seva atenció. Ha estudiat en diferents institucions, com la Central Saint Martins a Londres, entre d’altres. Ha exposat diversos projectes fotogràfics a diferents ciutats com Londres, Brussel·les i Barcelona. El seu interès per la fotografia analògica la va fer aprofundir en tècniques experimentals com la doble exposició, la cianotípia, Van Dyke, filmswap, filmsoup i clorotípia que li permeten transmetre una nova visió del nostre entorn.