Xerrada amb Josep Maria Montaner a l’Ateneu

Xerrada amb Josep Maria Montaner a l’Ateneu

Aquesta xerrada va tancar el cicle “La professió avui: pràctica, teoria i difusió”, que va comptar, en ocasions anteriors, amb conferències d’Emilio Tuñón, Eduard Bru i Moisés Puente.

Sota el títol Divulgació crítica, Josep Maria Montaner va exposar el passat dijous una detallada panoràmica de les corrents crítiques de les últimes dècades. Segons Montaner, de la “gran època de la crítica d’arquitectura” en la que es trobaven crítics tan diferents  com Manfredo Tafuri,  Aldo Rossi, Jane Jacobs, Colin Rowe, Alison i Peter  Smithson, Kenneth Frampton, Robert Venturi i Denisse Scott Brown, vam passar a una época de “crítica operativa”, en la que es renuncia al caràcter ideològic i polític que aquella comportava. Els propis arquitectes esdevenen sovint els principals crítics: Rem Koolhaas, Rafael Moneo o Peter Eisenmann en serien bons exemples.

Ricardo Devesa, director del cicle; i Guillermo López, César Reyes i Carolina B. Garcia, a la fila cero, van continuar la xerrada debatent sobre el paper de la crítica en el dia d’avui.