Inauguració del Màster d’Arquitectura Hospitalària | Nou Clínic de Barcelona

Inauguració del Màster d’Arquitectura Hospitalària | Nou Clínic de Barcelona

Conferència inaugural a càrrec de Francisco Mangado | 20 de setembre

PROGRAMA

9:30 a 10:30 Parlaments institucionals

10:30 a 12:30 Conferència inaugural | ‘ARQUITECTURA hospitalaria. ARQUITECTURA en mayúsculas’, a càrrec de l’arquitecte Francisco Mangado


20 de setembre | Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de Salut | c/ Casanova 143 Barcelona


FRANCISCO MANGADO BELOQUI

Francisco Mangado (Navarra, 1957), és arquitecte i economista. Ha estat professor convidat a la Graduate School of Design de la Universitat de Harvard, Eero Saarinen Visiting Professor a la School of Architecture of Cornell University i professor convidat al Politècnic de Milà i a l´École Nationale Supérieure d’Architecture Paris Val de Seine. És professor extraordinari de Projectes a l’Escola d’Arquitectura de la Universitat de Navarra.

Els seus treballs han estat recollits en nombroses publicacions i exposicions nacionals i internacionals.

El 2011 va ser nomenat “International Fellow” del RIBA (Royal Institute of British Architects) i el 2013 membre honorari de l’AIA (American Institute of Architects). El 2016 l’Acadèmia de les Arts de Berlín concedeix a Francisco Mangado el Premi Berlin Art Prize-Architecture 2017. L’any 2022 rep el premi de la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts atorgat pel Govern d’Espanya, i el 2024 és nomenat membre de l’Acadèmia d’Arquitectura de França.

Ha rebut dues vegades el Premi d’Arquitectura Espanyola pel Pavelló d’Espanya de l’Expo Saragossa 2008, així com pel Palau de Congressos i Hotel a Palma de Mallorca. El 2021 el Govern de Navarra li atorga el Premi Francisco Javier per la seva trajectòria al camp de l’arquitectura, la docència i l’impuls a la interacció d’aquesta disciplina amb altres camps del saber.

L’any 2008 va fundar la Fundación Arquitectura y Sociedad, la qual ha rebut la medalla d’Or CSCAE (Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya) 2015.


Màster d’Arquitectura Hospitalària Nou Clínic de Barcelona