2n Concurs de Disseny Arquitectes per l’Arquitectura, amb JUNG Electroibérica

2n Concurs de Disseny Arquitectes per l’Arquitectura, amb JUNG Electroibérica

Arquitectes per l’Arquitectura conjuntament amb Jung Electro Ibérica S.A. convoquen un concurs d’idees per a joves arquitectes i estudiants d’arquitectura. En aquest concurs es planteja el desenvolupament i adaptació d’uns antics edificis d’habitatges a les noves realitats i demandes socials.


L’edifici objecte del concurs està ubicat dins d’un conjunt de blocs residencials coneguts popularment com a edificis Tupolev, donat el seu aire constructivista, gairebé soviètic, arrel de la seva geometria i repetició. Actualment, el conjunt es troba en una situació privilegiada, en primera línia de mar.

Arrel d’això, els perfils dels inquilins estan patint variacions i està convertint a l’habitant original en una espècie en extinció. La pressió immobiliària està fent fora aquests veïns per tal de poder oferir lloguers d’alt rendiment o fins i tot apartaments turístics il·legals.

En base a l’estudi i informació obtinguts per la plataforma Arquitectes de Capçalera, i en col·laboració amb JUNG Electroibérica, es vol abordar la millora de la qualitat de vida dels habitants d’un dels blocs a través de les eines que ens facilita la domòtica, posant especial èmfasi en els serveis i ajudes a la gent gran. Dependència, eficiència energètica o seguretat i gestió són els temes capitals a abordar.

Per posar de manifest les millores que poden aportar aquests sistemes, JUNG Electroibérica posa a disposició dels participants el seu catàleg de solucions. Aquestes solucions podran ser aplicades específicament a cada habitatge, però amb una visió global. S’hauran de tenir en compte el cost global de la intervenció i la seva rendibilitat.

Descarregueu les bases aquí.

Descarregueu el material de suport aquí

Descarregueu els plànols aquí.

La data límit d’entrega serà el 22 de maig.

Per a més dubtes, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres escrivint un correu a info@arqxarq.es