Josep Ferrando presenta al CoAC el llibre ‘Matter & Light: el sistema com a flexibilitat’

Josep Ferrando presenta al CoAC el llibre ‘Matter & Light: el sistema com a flexibilitat’

El proper dimarts 21 de març  Josep Ferrando, soci d’AxA, presentarà el seu llibre-catàleg Matter & Light i realitzarà una instal·lació efímera amb els assistents. En l’esdeveniment estarà acompanyat dels arquitectes Marta Peris i Arturo Franco.

‘Per a Josep Ferrando, “tot pot ser un projecte”: un curs, una exposició… i per tant, també l’esdeveniment que tindrà lloc el proper dimarts 21 de març a les 20h a la seu del COAC de Barcelona. Trobada, on l’arquitecte català, a més de presentar el llibre-catàleg editat amb motiu de Matter & Light, –exposició sobre la seva obra organitzada pel Museu de Arte Moderna do Rio de Janeiro MAM (desembre 2015 – abril 2016)– realitzarà una instal·lació efímera amb l’ajuda dels assistents. Una acció, que posarà en relleu el valor de la unitat com a repetició, del sistema com a flexibilitat… aquest sistema a partir del qual sorgeix el concepte, neix el traç i es configura l’estructura de totes les obres de Ferrando. Projectes la característica principal dels quals és el seu disseny de naturalesa multi-escalar en el que cada detall, les parts i el tot, es generen alhora.

En la presentació, Josep Ferrando estarà acompanyat de Marta Peris, doctora arquitecta i professora de projectes a l’ETSAB, i Arturo Franco, doctor arquitecte i director de la revista Rita de Redfundamentos. Tots dos, coneixedors de la seva obra, reflexionaran entorn d’aquesta particular manera de projectar, on el sistema ho origina tot. En concret, Marta Peris parlarà dels “sistemes espaials”, aquestes peces que en la seva repetició responen als requeriments del projecte i al context en la seva transversalitat. Mentre que, Arturo Franco se centrarà en els “sistemes materials”, a mostrar com la naturalesa i les característiques d’un material condicionen l’espai.’