Barcelona projecta l'ampliació de la Diagonal fins a Sant Joan DespíBarcelona proyecta la ampliación de la Diagonal hasta Sant Joan Despí

Barcelona projecta l'ampliació de la Diagonal fins a Sant Joan DespíBarcelona proyecta la ampliación de la Diagonal hasta Sant Joan Despí

Publicat el divendres, 12 de desembre de 2014 a LA VANGUARDIAPublicada el viernes, 12 de Diciembre de 2014 en LA VANGUARDIA

Sant Joan Despí (Baix Llobregat), (EFE).- L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) estudia la prolongació de l’avinguda Diagonal de Barcelona fins a la zona de la Ciutat Esportiva Joan Gamper del FC Barcelona, a Sant Joan Despí.

Segons avança avui el diari La Vanguardia, el projecte, elaborat per l’arquitecte Enric Batlle, passa per convertir l’autopista B-23 (que és la continuació de l’avinguda Diagonal a la comarca del Baix Llobregat) en una avinguda urbana.

Com a precedent, els autors del projecte es marquen importants obres de remodelació urbanes que han canviat el paisatge de vies ràpides, com la Ronda de Dalt o la conversió de la C-31 en una avinguda al seu pas per l’Hospitalet.

El projecte que està sobre la taula passa per fer dels 5 quilòmetres de la B-23 al seu pas per Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Esplugues una avinguda urbana.

L’alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Transport de l’AMB, Antonio Poveda, apunta que aquests 5 quilòmetres de la B-23 se sumarien als 10,5 actuals de la Diagonal i el resultat final seria una avinguda que comuniqui el Fòrum amb el Baix Llobregat.

“Es tracta d’una gran avinguda que comunicarà el Besòs amb el Llobregat”, explica Poveda.

Els promotors de la iniciativa tenen previst reunir-se amb la ministra de Foment, Ana Pastor, i amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, a principi de l’any vinent per exposar el seu projecte.

Sant Joan Despí (Barcelona), (EFE).- El Área Metropolitana de Barcelona (AMB) estudia la prolongación de la avenida Diagonal de Barcelona hasta la zona de la Ciudad Deportiva Joan Gamper del FC Barcelona, en Sant Joan Despí.

Según avanza hoy el diario La Vanguardia, el proyecto, elaborado por el arquitecto Enric Batlle, pasa por convertir la autopista B-23 (que es la continuación de la avenida Diagonal en la comarca del Baix Llobregat) en una avenida urbana.

Como precedente, los autores del proyecto se marcan importantes obras de remodelación urbanas que han cambiado el paisaje de vías rápidas, como la Ronda de Dalt o la conversión de la C-31 en una avenida a su paso por L’Hospitalet.

El proyecto que está sobre la mesa pasa por hacer de los 5 kilómetros de la B-23 a su paso por Sant Joan Despí, Sant Just Desvern y Esplugues una avenida urbana.

El alcalde de Sant Joan Despí y vicepresidente de Transporte del AMB, Antonio Poveda, apunta que estos 5 kilómetros de la B-23 se sumarían a los 10,5 actuales de la Diagonal y el resultado final sería una avenida que comunique el Fórum con el Baix Llobregat.

“Se trata de una gran avenida que comunicará el Besòs con el Llobregat”, explica Poveda.

Los promotores de la iniciativa tienen previsto reunirse con la ministra de Fomento, Ana Pastor, y con el conseller de Territorio y Sostenibilidad, Santi Vila, a principio del próximo año para exponer su proyecto.