La Gran Via estrena enllumenat led entre Glòries i Sant Adrià per estalviar energia i incrementar la seguretat viària

La Gran Via estrena enllumenat led entre Glòries i Sant Adrià per estalviar energia i incrementar la seguretat viària

La renovació de l’AMB permetrà estalviar 148.977 kWh/any, que equival al consum elèctric anual de 20 habitatges

L’AMB acaba de substituir 248 punts de llum de la Gran Via de Barcelona (C-31) en el tram de 2,7 km que hi ha entre Glòries i el límit amb Sant Adrià de Besòs,en ambdós sentits de la marxa.

El nou enllumenat, de tecnologia LED,suposa la implementació d’un sistema baix en carboni, més eficient, net i sostenible, dins la gestió integral de les rondes de Barcelona. Aquesta actuació ha tingut un cost de 275.914 €

Els dos beneficis principals que comportarà aquesta nova il·luminació són els següents:

  • Eficiència energètica: cada any es consumiran 148.977 kWh menys, xifra equivalent a la despesa de 20 habitatges, i s’estalviaran 25.500 € de les arques públiques.
  • Increment de la seguretat:augmentarà la seguretat en la conducció i la visibilitat. Aquesta circumstància farà disminuir la perillositat de la via i el risc d’accident.

La primera substitució d’enllumenat es va fer al túnel de la Vila Olímpica de les rondes de Barcelona durant la primavera del 2020, amb la col·locació de 352 projectors LED. En aquest cas, va ser una prova pilot pionera per comprovar la idoneïtat d’aquesta il·luminació a les boques dels túnels.

El 50 % d’aquestes actuacions estan finançades amb el programa “Ayudas a entidades locales para proyectos de inversión en economía baja en carbono,de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), amb l’objectiu d’aconseguir una economia més neta i sostenible.

L’AMB té la previsió de fer tres actuacions més que comportaran la substitució d’enllumenat a partir del gener del 2022 als túnels de Colom, Pla de Palau i Poblenou de la ronda Litoral de Barcelona.