Arquitectes per l’Arquitectura celebra el seu segon aniversari amb una festa al Pavelló Mies van der Rohe

Arquitectes per l’Arquitectura va celebrar el passat dijous el seu segon aniversari amb una festa al Pavelló Mies van der Rohe, a la que van assistir, a més d’arquitectes socis i amics de l’associació, representants de diversos àmbits de la política i de les institucions, com Antoni Vives, tercer tinent d’Alcalde, Vicente Guallart, arquitecte en cap, o Giovanna Carnevali, directora de la Fundació Mies van der Rohe.

A. Vives va obrir l’acte referint-se al moment actual com “un moment en el què més que mai ens cal la bona arquitectura, els bons arquitectes” , i va agrair la feina desenvolupada per l’associació, ja que, en les seves paraules, els  arquitectes són “un dels sectors intel·lectuals, professionals, creatius, que ens defineix com a comunitat”. Va referir-se també al Cluster de l’urbanisme de Barcelona una eina impulsada per l’Ajuntament “que pretén donar a conèixer al món la qualitat arquitectònica de la ciutat i la capacitat de fer que tenim, un pla d’acció per la internacionalització de l’arquitectura del nostre pais, conjuntament amb la capacitat técnica dels enginyers”.

Lluís Domènech, president de l’associació, va explicar les iniciatives portades a terme per AxA en l’últim any, destacant en primer lloc els cicles de tertúlies a l’Ateneu i les visites guiades a obres.

En relació als temes de caràcter professional, va referir-se al conveni d’AxA amb asseguradores, a la tasca continuada de vetllar pel correcte desenvolupament de concursos o a la impulsió d’un possible reglament de concursos per Catalunya.

Com a programa per 2014, Domènech va anunciar un congrés sobre Sostenibilitat en Arquitectura i un altre sobre la professió. Va acabar la seva intervenció referint-se a la situació actual: “En el nostre gremi som conscients de què el món està canviant, la crisi ha resultat nefasta per la nostra professió però és en aquests moments quan ens podem permetre partir de zero, i treballar en el context de repensar Catalunya, procés al qual ens sumem amb entusiasme. Confio que tinguem èxit en aquest propòsit.”

Manuel Ruisánchez, vocal de la junta del Col·legi d’Arquitectes i membre d’AxA,  va tancar els parlaments en nom de Lluís Comerón, degà del Col·legi, destacant la la necessitat de què la professió estigui defensada des de molts punts de vista i la fort relació que aquest últim any s’ha establert entre el Col·legi i AxA.