Jornades ‘Arquitectura sin Artefactos’, del seminari d’Arquitectura e Industria

Jornades ‘Arquitectura sin Artefactos’, del seminari d’Arquitectura e Industria

La Fundación Arquitectura y Sociedad organitza, amb la col·laboració d’Arquitectes per l’Arquitectura, el seminari Arquitectura e Industria sota el lema ‘Arquitectura sin Artefactos’. Es cel·lebrarà a Barcelona el 29 i 30 de novembre a l’Hotel Alma.

Sota la direcció dels arquitectes Félix Arranz i Ramon Sanabria, ponents nacionals i internacionals, juntament amb les companyies Knauf d’Alemanya i Cosentino d’Almeria, exploraran la relació entre indústria i arquitectura utilitzant com a argument usos innovadors dels materials.

A la primera sessió s’analitzaran les diverses opcions que ofereixen les plaques de guix laminat en la seva instal·lació presentant alguns exemples, i es realitzarà una presentació de Knauf, fabricant d’aquest producte, a càrrec de l’arquitecte Ignacio Paricio. També intervindran els arquitectes Tony Fretton, Javier Zorrilla i HARQUITECTES.

En la segona jornada, sota el patrocini de Cosentino, es parlarà dels materials com ara Dekton fabricat per aquesta companyia, sobre la seva versatilitat i les seves possibilitats en els espais exteriors. Comptarem també amb les intervencions dels arquitectes Josep Camps i Olga Felip d’Arquitecturia, i l’arquitecte portuguès João Luis Carrilho da Graça.

El desenvolupament d’aquestes jornades ens permet conèixer arquitectures exemplars, mitjançant la presentació dels seus autors, així com establir les bases per a aprofundir en cada contingut.

Com és sabut, la Fundació Arquitectura y Sociedad i Arquitectes per l’Arquitectura busquen amb aquest seminari un acostament entre l’arquitectura, la indústria i la societat. Per això convoquen a arquitectes de reconegut prestigi conjuntament amb empreses líders que investiguen en els camps que donen títol a cada jornada.

Programa complet del seminari