‘Bougainvillea’s light’ de Roser Sales

‘Bougainvillea’s light’ de Roser Sales

Galeria H2o del 09/11/2023 al 17/11/2023

Aquesta sèrie, en què encara estic treballant, va començar fa poc més d’un any. Parla de la llum, la lleugeresa, la levitat.

Com ja va sent normal en la meva manera de fer, el trajecte, el recorregut, el moment i la seva emoció són el centre del començament de les meves sèries. M’agrada treballar per sèries, un concepte que d’aquesta manera pot mostrar els diferents matisos que conté.

Estant a la Medina d’Assilah, al Marroc, passava cada dia de camí cap a l’estudi per un carreró estret, de parets blanques, el sostre del qual estava fet de flors de buguenvíl·lea. En entrar en aquest petit túnel, la llum era magenta, inundant-ho tot, filtrant-se a través de pètals de buguenvíl·lea. Hi havia una gran quantitat d’ells caiguts al terra, amuntegats, atrapats, movent-se entre les parets. Aquest petit moment, tot just un instant, em sorprenia cada dia. Sobre el terra, la composició de les flors variava cada dia. No vaig poder evitar emportar-me-les a l’estudi, jugar amb el munt que formaven i dibuixar-les, els seus colors; escriure les sensacions.

Com sempre, aquests moments s’assemblen al moment personal, a la vida al capdavall, a l’efímer i intens, al moviment continu, a l’alegria…

Sèrie composta de dibuixos, gravats, fotografies i llibres d’artista de la col·lecció “Momentos”.


Roser Sales Noguera llicenciada a la Universitat de Barcelona, a Belles Arts, especialitat gravat, amplia la seva formació a la Winchester School of Art, Southampton University i a la Chelsea School of Art, Anglaterra.

El 1995 funda i esdevé directora del Roser Sales Estudio, a Barcelona, on compagina la seva trajectòria artística amb la docència i la divulgació del gravat.

La seva obra està entre el dibuix, el gravat i recentment també la fotografia. S’interessa pel moviment artístic del Land Art i “la deriva” del moviment. Es mou al voltant del que és situacionista, amb influència de Caspar David Friedrich, Ambrogio Lorenzetti i Andy Goldsworthy, entre molts d’altres.

Així conjuga la Natura i l’Art, dues de les seves grans passions. Es nodreix dels elements que troba a les seves caminades: pedres, líquens, algues, restes vegetals… a partir dels quals extreu la seva història, colors i textures. Vol amb aquesta actitud mostrar el seu profund respecte per la Natura, el passat històric dels llocs caminats i el seu recorregut.

Ha treballat entre Barcelona, Nova York, Anglaterra, Holanda i recentment al Marroc. La seva obra ha estat adquirida per col·leccions com el MNAC, el Museu Nacional d’Art de Catalunya de Barcelona, la Biblioteca Nacional de Madrid, la Col·lecció Testimoni La Caixa i les de RBB (Robert Blackburn Printmaking Workshop), EFA Elisabeth Foundation New York, entre altres.

Exposicions individuals recents: Galeria Art Enllà Barcelona, 2021 sota el títol “UNRELATED”, presentant la seva sèrie de dibuixos i gravats, sobre els recorreguts per la Ciutat Comtal i Islàndia entre els anys 2018 al 2020. Kasteel Groëneveld, Barn, Amsterdam, “ICELAND” Dibuixos. Centre Hassan II des Rencontres Internationales, “ASSILAH” 2022, dibuixos, gravats i fotografies, sobre la seva estada en residència al 42, Musée Culturel International, Assilah el 2020.

Participació a les fires internacionals de FIG BILBAO, i ARTS LIBRIS 2020-2022, entre altres. Primer premi gravat, Print Club Society New York. Primer premi Generalitat de Catalunya. Seleccionada a les Biennals de la Corunya, Triennal de Varsòvia, i del Museu del gravat de Màlaga.