Carme Pinós (AxA) guanya el Premio Nacional d’arquitectura

Carme Pinós (AxA) guanya el Premio Nacional d’arquitectura

El jurat reconeix la potència creadora i la solidesa de la trajectòria de l’autora de la nova Escola Massana

Publicat a l’ ARA el 10 de desembre de 2021

El Premio Nacional d’arquitectura d’aquest any, dotat amb 60.000 euros, és per a l’arquitecta catalana Carme Pinós. Segons el comunicat emès pel ministeri de Transport, el jurat ha reconegut “la solidesa de la seva trajectòria, que és a la vegada prolífica i excel·lent, impregnada sempre per una gran potència creadora”. També que el seu procés creatiu recorre tota la seva obra arquitectònica i culmina “amb una execució excel·lent del que està projectat”.

Després de ser reconeguda internacionalment al costat d’Enric Miralles, per obres com el cementiri d’Igualada i les instal·lacions de tir amb arc dels Jocs Olímpics de Barcelona, Carme Pinós va fundar el seu propi estudi el 1991. Precisament el 1995 va guanyar el Premio Nacional per un edifici de la seva primera etapa, una escola-llar a Morella (Castelló).

Entre les obres més destacades que Carme Pinós ha fet en solitari hi ha el CaixaForum de Saragossa, l’Escola Massana de Barcelona, la façana posterior de la Boqueria i la plaça de la Gardunya, l’edifici dels departaments al Campus WU de Viena (Àustria), la Delegació de la Generalitat a Tortosa, les torres d’oficines Cube I i II a Guadalajara (Mèxic) i el passeig marítim de Torrevella, a Alacant.