‘Cel·la Nòmada’ de Adrià Goula

‘Cel·la Nòmada’ de Adrià Goula

Exposició a la galeria H2O | Del 18/11/2021 al 23/12/2021

La cel·la s’allibera de tot el seu pes, de la seva opressió, i es converteix en un record lleuger, on desapareixen els murs, la presó, i tota la ciutat… La cel·la viatge amb nosaltres, ens acompanya sempre més, convertida en una memòria travessada per l’aire i la natura. L’ancoratge a uns fets i uns llocs concrets, s’esvaeix a favor d’un dibuix en el paisatge com a únic testimoni que connecta aquells moments del meu avi a la presó Model com a represaliat de la dictadura i una nova sensació de llibertat.

L’accés a la cel·la on havia estat pres el meu avi em permet fer una recerca de les memòries acumulades en aquell lloc i en els records familiars i personals. A través de les traces fixades en l’espai de la cel·la, m’endinso en les relacions que sorgeixen entre els elements construïts i el fets viscuts, entre els elements físics que ens rodegen i els records que això genera. Un projecte que acaba produint una sèrie de reflexions sobre el mateix espai de la cel·la i de la presó Model en diferents formats (fotografia, collagefrottage, vídeo, dibuix, etc.), juntament amb unes instal·lacions en el paisatge que funcionen com un acte catàrtic respecte d’aquest passat.

Inauguració
Dijous 18 de novembre de 2021, 18 a 21h
Exposició
Del 18 de novembre al 23 de desembre de 2021
Xerrades
Divendres 3/12, 10/12, 17/12 a les 18h

Adrià Goula Sardà és arquitecte (ETSAB 2000) i des del 2004 es dedica professionalment a la fotografia d’arquitectura. La seva obra, generalment fotogràfica, gira al voltant de la relació entre la construcció humana i la seva ubicació en el món, entre l’artificialitat, la natura i la memòria. A través dels elements arquitectònics, el paisatge, o les traces dipositades en els objectes, genera imatges on la bidimensionalitat i la complexitat en són característiques recurrents. També reflexiona sobre la fotografia com a mitjà en si, amb la intenció d’anar més enllà de la finestra fotogràfica per a crear imatges que trenquin en certa manera amb l’efecte perspectiu intrínsec a la fotografia i que l’alliberin del seu ancoratge en l’aquí i l’ara. En aquest projecte surt de la seva zona de confort per explorar nous formats de treball com el vídeo i la instal·lació.

El seu treball ha estat objecte d’exposicions a galeries de França i Espanya, entre elles París al Salon de Thorigny, Burdeus a l’Atélier Dartois i Barcelona a Kowasa Gallery, The Architecture Gallery (colectiva), Arts Santa Mònica (colectiva pel festival Art Photo Barcelona), Fundació Felicia Fuster (colectiva), Lab36 de Galeria Senda (col·lectiva). El seu treball “Re-Edificatoria” va formar part del Pavelló Espanyol de la Bienal de Venècia 2016 (Premi Lleó d’Or) i va rebre també el premi “Bienalba a la Producción Fotográfica en Arquitectura” de la Bienal de Buenos Aires 2017. El 2020 va rebre els Premis Lux Plata (amb la fotografia G4/C398-409 que es pot veure en aquesta exposició) i Lux Bronze en categoria de Fotografia d’Arquitectura. Aquest any ha estat premiat pel triptic “Aneto” a l’apartat de fotografia de la Bienal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU IX 2021).


H2O

Aigua, origen de la vida i fórmula universal.

Fórmula adoptada per Joaquim Ruiz Millet i Ana Planella el 1989 per l’adaptació d’un Locus on conflueix des de fa gairebé tres dècades un flux d’energia creativa al voltant de Barcelona.

La Galeria H2O obra l’octubre de 1989 amb l’exposició de dibuixos de projectes d’arquitectura de l’aleshores jove arquitecte holandès Ben van Berkel.

El 1991 la galeria inicia la reedició de peces de disseny històric amb la recuperació del mobiliari creat per l’arquitecte F.J. Barba Corsini el 1995 pels àtics de “La Pedrera” de Gaudí. La col·lecció es va ampliar amb nous objectes associats a la seva activitat com a galeria. Entre ells, la cadira “H 2 O”, la làmpada “Flamp” o el joc per a nens de totes les edats “Autoband”, dissenyats per Martí Guixé.

El 1995 la galeria va iniciar un projecte editorial amb la col·lecció “Les Idiotes” per a la publicació de textos literaris.

Galeria H2O organitza exposicions d’arquitectura, disseny, fotografia i art contemporani.


Verdi 152 | 08012 Barcelona

Tel: 93 415 18 01
galeria@h2o.es