Els arquitectes Clotet, Paricio i Tusquets cedeixen el seu fons documental a l’Arxiu del CoAC

Els arquitectes Clotet, Paricio i Tusquets cedeixen el seu fons documental a l’Arxiu del CoAC

Els arquitectes Òscar Tusquets, Lluís Clotet i Ignacio Paricio han cedit el seu fons documental a l’Arxiu del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

Tusquets i Clotet van començar la seva pràctica professional independent l’any 1964 amb la fundació de l’Studio PER, estudi compartit amb els arquitectes Pep Bonet i Cristian Cirici. Van ser aquests dos darrers els autors de la primera seu de l’Arxiu COAC. La seva associació professional va durar fins a 1984, moment en què l’estudi es divideix, Tusquets passa a treballar en solitari i Clotet passa a associar-se amb l’arquitecte Ignacio Paricio.

El camp d’activitat d’aquests arquitectes és extraordinàriament extens, i abasta des de l’urbanisme fins al disseny de producte, passant per edificació en totes les escales, interiorisme i disseny industrial. Amb la incorporació d’Ignacio Paricio, el seu camp d’actuació s’estén també a la investigació.

El primer trimestre de 2017 el COAC acollirà una exposició amb material de l’Arxiu sobre diversos projectes dels arquitectes, junts i per separat, la tasca dels quals constitueix un exemple paradigmàtic d’una manera de fer que representa i marca totes les èpoques en què han treballat fins avui.