Conferència de Raquel Rolnik ‘Les ciutats en mans de les finances globals’ al CCCB

Conferència de Raquel Rolnik ‘Les ciutats en mans de les finances globals’ al CCCB

L’arquitecta i urbanista Raquel Rolnik, catedràtica a la Facultat d’Arquitectura i Urbanisme de la Universitat de São Paulo, ha estat convidada pel CCCB el proper dijous 8 de juny a les 18:30h per impartir la conferència “Les ciutats en mans de les finances globals“.

L’imperi de les finances globals està colonitzant cada vegada més les ciutats i està prenent el control de les polítiques urbanes. A Barcelona, els fons d’inversió internacionals compren blocs sencers d’habitatges per convertir-los en pisos de luxe, i multinacionals com Airbnb han posat d’alerta l’Ajuntament, en un procés on les tecnologies, com el big data i les smart cities, tenen cada vegada un paper més central. Els efectes d’aquestes dinàmiques no són només econòmics i culturals, amb la formació de nous espais i noves maneres de viure, sinó sobretot polítics, perquè impliquen el sorgiment d’una era postpolítica en la qual no hi ha espai per al dissens i l’heterogeneïtat.

La presentació de la conferència anirà a càrrec de Joan Subirats, catedràtic de Ciència política a la Universitat Autònoma de Barcelona.