Convocatòria del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2018 oberta

Convocatòria del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2018 oberta

Arriba la convocatòria de la desena edició del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà 2018). Des de l’any 2000, aquest certamen biennal i honorífic pretén reconèixer, fomentar i difondre exemples de bones pràctiques en el tractament dels múltiples reptes als quals s’enfronten els espais públics de les ciutats europees. El Premi està a favor d’un model de ciutat oberta, compacta i d’accés universal, que garanteixi la convivència ciutadana, la mixtura d’usos i la mobilitat sostenible, que preservi la memòria històrica dels llocs i afavoreixi la participació dels habitants en el disseny dels espais compartits.

Fidel a aquesta causa, al llarg de les seves deu edicions el Premi s’adreça a tota mena d’intervencions de creació, recuperació o millora de la qualitat democràtica dels espais urbans que compartim i s’atorga de manera conjunta als seus autors i a les ciutats o altres promotors que garanteixen la millora de les condicions de vida dels ciutadans.

Les obres que es presentin en aquesta edició hauran d’haver estat realitzades en ciutats europees entre el 2016 i el 2017 i es podran inscriure de manera gratuïta, entre el 15 de gener i el 21 de febrer, al web del Premi, des d’on es poden descarregar el calendari i les bases amb la documentació requerida i les condicions de participació.

El jurat del Premi constarà de deu membres. El presidirà l’arquitecta Olga Tarrasó, en representació del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i, com és habitual, l’integraran els directors de les altres sis institucions convocants, que aquest any són Peter Cachola Schmal (Deutsches Architekturmuseum, DAM, Frankfurt; membre des del 2010), Matevž Čelik (Muzej za Arhitekturo in Oblikovanje, MAO, Ljubljana; membre des del 2014), Angelika Fitz(Architekturzentrum Wien, AzW, Viena; membre per primer cop), Juulia Kauste(Arkkitehtuurimuseo, Hèlsinki; membre des del 2012), Francis Rambert (La Cité de l’Architecture et du Patrimoine, París; membre des del 2006) i Elis Woodman (The Architecture Foundation, AF, Londres; membre des del 2014). Per segona vegada, el jurat també comptarà amb la presència de dos membres que no són representants de les institucions convocants, el crític i historiador de l’arquitectura Hans Ibelings (Amsterdam) i l’arquitecta polonesa Ewa Porębska (Varsòvia). Els assistirà, com a secretari sense vot nomenat pel CCCB, l’arquitecte David Bravo, que aixecarà acta de les sessions durant el procés de selecció de les obres. El jurat es reunirà a Barcelona els dies 18 i 19 d’abril per valorar totes les obres presentades i emetre el seu veredicte, que no es farà públic fins a la cerimònia de lliurament, que tindrà lloc al CCCB el mes juny.

El Premi compta amb un comitè d’experts integrat per quaranta membres provinents de trenta països europeus. La seva tasca consisteix a recomanar als organitzadors del Premi obres remarcables dutes a terme als seus respectius territoris, per tal que se’ls convidi a inscriure’s al guardó. D’aquesta manera, el Premi garanteix la representativitat territorial de les candidatures presentades i evita que deixin de participar-hi obres destacables.

Podeu trobar més informació aquí