El finalistes dels premis FAD fan lluir el vessant públic i social de l’arquitectura

El finalistes dels premis FAD fan lluir el vessant públic i social de l’arquitectura

Entre els finalistes en la categoria d’arquitectura hi ha la rehabilitació de l’antic Banc de Bilbao a Madrid i el Casal de Barri de Trinitat Nova

Publicat a l’ARA el 26 d’abril de 2019 | Antoni Ribas Tur

Com va passar amb l’anunci del guanyador del premi Mies van der Rohe, els finalistes dels premis FAD d’arquitectura també posen l’accent en la contenció i el vessant més públic i social de l’arquitectura: entre els 11 seleccionats hi dues rehabilitacions, la de l’antic Banc de Bilbao, de Javier Sáenz de Oíza (d’Antonio Ruiz Barbán), i la d’un habitatge unifamiliar a Miraflores (la Corunya) (Fuertespenedo Arquitectos); el Casal de Barri de Trinitat Nova (Bayona-Valero Arquitectes Associats i Cantallops Vicente Arquitectes) i el centre cultural i la biblioteca de les antigues escoles de Sant Sadurní d’Anoia (Taller 9s Arquitectes). També la rehabilitació d’un dels edificis més emblemàtics de Lisboa (Frederico Valsassina) i una escola infantil a A Veigadaña (Pontevedra) (Juan Ignacio Prieto López, Faustino Patiño Cambeiro i Estefanía Grandal Leirós). 

També hi ha rehabilitacions i reciclatge d’elements existents en la categoria d’espais interiors, com són els casos d’un àtic a Granada, de GRX Arquitectos, i la restauració de la sala de lectura de la biblioteca de l’edifici tradicional de Cibeles del Banc d’Espanya.

Projecte de rehabilitació de l’antic Banc de Bilbao a Madrid / Imagen Subliminal: Miguel de Guzmán + Rocío Romero

En la categoria de Ciutat i paisatge dels guardons destaquen l’adequació de les restes arqueològiques de l’antic Teatre Romà de Tarragona i el passeig marítim del Prat de Llobregat.

Rehabilitació d’un habitatge unifamiliar a Miraflores / Héctor Santos Díez

En aquesta edició dels premis FAD es van presentar 616 obres, de les quals 200 corresponen a la categoria d’arquitectura, 173 a la d’interiorisme, 41 a la de ciutat i paisatge, 80 a la d’intervencions efímeres, 81 a la de pensament i crítica i 41 als premis FAD internacionals. El lliurament de premis tindrà lloc el 19 de juny en el marc de la Barcelona Design Week.