El jurat decideix els 40 seleccionats del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2022

El jurat decideix els 40 seleccionats del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2022

La Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe es complauen a anunciar les 40 obres seleccionades que competiran per guanyar el Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2022.

L’EU Mies Award s’atorga cada dos anys a les obres realitzades durant els dos anys anteriors i excepcionalment, aquesta vegada, 2,5 anys. Els principals objectius són atènyer una comprensió profunda de la transformació de l’entorn construït; reconèixer i divulgar l’excel·lència i la innovació en l’arquitectura; y promoure la important contribució dels arquitectes en el desenvolupament de noves idees amb el suport innegable dels clients i la participació d’aquells que es convertiran en els habitants i usuaris d’aquests llocs.

Aquesta ha estat l’edició amb major número d’obres: van ser nominats 532 projectes i el jurat ha elaborat una selecció de 40.

  • Els 7 integrants del jurat – Tatiana Bilbao (presidenta), Francesca Ferguson, Mia Hägg, Triin Ojari, Georg Pendl, Spiros Pengas i Marcel Smets – han seleccionat40 obres que destaquen les oportunitats i les tendències de l’arquitectura actual al territori europeu: l’atenció a la inclusió social, la sostenibilitat i circularitat, i laconcepció estètica.
  • Les obres seleccionades es troben en 18  països europeus diferents.5 d’elles són a Àustria, França i Espanya. 3 es troben a Bèlgica, Alemanya i el Regne Unit. Dinamarca, Finlàndia, Polònia i Portugal compten amb 2 obres seleccionades i la RepúblicaTxeca, Grècia, Hongria, Itàlia, els Països Baixos, Noruega, Romania i Eslovènia tenen 1 obra cadascun.
  • En aquesta selecció, el grup d’Habitatge Col·lectiués el programa més representat amb9obres (a més, 2 de les obres d’ús mixt també inclouen habitatge). Hi ha 7edificis culturals(museus, galeries, centres d’art i cultura, i recuperació depatrimoni), 6d’ús mixti 6 entorns educatius (escoles i universitats); 4 projectes urbanístics (placesi espais públics); 2 equipamentsesportius i de lleure; i 1edificicomercial,1 d’ alimentació i allotjament, 1 industrial, 1 d’oficines, 1 projecte de paisatge,i 1 obra de benestar social.

Més informació sobre les 40 obres aquí.