El Tinell, Santa Mònica, el DHUB, l’ETSAB, la Fundació Miralles i el COAC, seus de les mostres
Publicat a La Vanguardia el 23 de març de 2021
Passats vintiun anys des de la mort de l’arquitecte Enric Miralles –el 3 de juliol del 2000–, el 2021 es perfila com l’any Miralles. La fundació que porta el seu nom, amb el suport de l’Ajuntament barceloní, la Generalitat, l’ETSAB i el COAC, ha preparat sis exposicions i cicles de conferències, al llarg de vuit mesos, d’abril a desembre, per evocar des de diferents angles la figura de l’autor d’obres com ara el Parlament d’Escòcia, a Edimburg.
El programa Miralles s’iniciarà el 15 d’abril al Saló del Tinell amb l’exposició A quarts de quatre…, centrada en la seva faceta de projectista i il∙lustrada amb els seus treballs per al parlament d’Escòcia, el cementiri d’Igualada, el mercat de Santa Caterina i el palau d’esports d’Osca. Benedetta Tagliabue i Joan Roig seran els comissaris d’aquesta mostra.
Aquell mateix dia s’inauguraran dues exposicions més. Una serà Photos & collages, al Centre d’Arts Santa Mònica, amb obres procedents de l’arxiu privat de Miralles, que reflecteixen la seva passió per aquests dos gèneres i se centren tant en la seva vida professional com en la particular… L’altra serà To be continued…, a la seu de la Fundació
Miralles, dedicada al llegat que l’arquitecte va deixar al seu estudi i a la influència que ha tingut en la trajectòria del Miralles Tagliabue EMBT. Martha Thorne, directora executiva del premi Pritzker, col∙laborarà en la mostra.
Al maig s’obrirà el quart esdeveniment, Perpetuum mobile, al DHUB, dedicat a la tasca de Miralles com a dissenyador de mobiliari. Al juny s’inaugurarà al COAC el cicle Converses, que reunirà Rafael Moneo i Benedetta Tagliabue, Liz Diller i Beatriz Coromina, i Soraya Smithson i Carme Pinós. A partir del mes de setembre, s’evocarà a l’ETSAB el Miralles docent.