Acte d'entrega al guanyador del 1er Concurs de Disseny AxA-PiMEC

Acte d'entrega al guanyador del 1er Concurs de Disseny AxA-PiMEC

El passat dimecres dia 16 de març va tenir lloc a la OAB Gllery de Barcelona l’entrega del premi del Primer Concurs de Disseny AxA-PiMEC, organitzat per Arquitectes per l’Arquitectura amb la col·laboració de PiMEC, i que en aquesta primera edició ha tingut a GLS Consorcio del Hormigón S.L.U. com a empresa participant.

En un ambient distes, abans de l’entrega, va tenir lloc un col·loqui sobre les relacions entre el món de la industria, l’arquitectura, i el món de la docència entre els assistents, entre els que hi havia membres del Jurat, socis d’AxA, representants de PiMEC, representants de GLS, el director de l’ETSAB i el guanyador.

L’objecte d’aquest concurs ha estat el disseny d’un mínim de tres peces de GRC capaces de resoldre el full exterior d’una façana ventilada, o de formar un revestiment similar, i el guanyador ha estat Carlos Aguilar Olaria, estudiant de Grau d’Arquitectura a la ETSAB. El jurat, constituït per arquitectes, representants de PiMEC i representants de GLS Consorcio del Hormigón S.L.U., ha considerat el projecte guanyador interessant per la seva preocupació en la recerca d’un sistema constructiu contemporani que resolgui de forma versàtil, eficient i industrialitzable, la confecció de façanes i de cadascun dels reptes que aquestes presenten a nivell tècnic.

Foto 2

També, tal i com recullen les bases, a més del premi rebut l’autor tindrà l’oportunitat de negociar el desenvolupament del projecte premiat amb GLS Consorcio del Hormigón S.L.U., sempre que l’empresa ho consideri oportú, amb un contracte que contemplarà la liquidació d’un royalty per un període de temps determinat.

Properament informarem del següent concurs amb el que Arquitectes per l’Arquitectura vol donar continuitat a la iniciativa.