Ha mort l’arquitecte David Mackay

Ha mort l’arquitecte David Mackay

El nostre soci David Mackay ha mort de sobte a la matinada del dia 12 de novembre, quan feia pocs dies havia assistit a la reunió de la Junta d’AxA per parlar del futur Fòrum Europeu, del que l’havíem nomenat President d’Honor. En aquestes reunions David ens havia demostrat el seu entusiasme per contribuir, mitjançant el contacte amb altres països europeus, singularment la seva estimada Escòcia, a la millora de l’exercici de la professió.

A part de la seva identitat escocesa, David era un català summament implicat en les qüestions del nostre País i vivia amb intensitat el procés cap a la Independència de Catalunya.

Des de la seva arribada a Barcelona, els primers anys seixanta, David va ser un pilar fonamental de l’Estudi Martorell-Bohigas-Mackay, despatx en el qual va introduir un rigor molt britànic en els aspectes tècnics de l’execució dels projectes. Conservo un gran record de quan vaig treballar-hi, els anys 63 i 64 i de les coses que vaig aprendre de Mackay.

AxA vol expressar el seu condol a la Roser, a les seves filles i a tota la professió, ja que hem perdut a un dels més significatius membres.

 

Lluís Domènech Girbau

President d’AxA

 

Publicació a la premsa el 12 de novembre de 2014