Jornada ‘Cap a una transició dels campus de la UPC’

Jornada ‘Cap a una transició dels campus de la UPC’

1 de març a partir de les 9:30 hores al CCCB

L’1 de març, a partir de les 9:30 hores, la UPC organitza una jornada al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) sota el títol ‘Cap a una transició dels campus de la UPC’. A la sessió intervindran Eduard Vallory, president de CATESCO i director d’Estratègia Educativa Europea de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i Pablo Campos, catedràtic de la Universidad San Pablo-CEU (USPCEU) i consultor, que analitzaran què són i com poden ser els campus universitaris. També participaran representants institucionals de la Universitat, que analitzaran els campus des de diferents perspectives.

Impulsada pel Vicerectorat d’Arquitectura, Infraestructures i Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC), la jornada ‘Cap a una transició dels campus de la UPC’ tindrà lloc de 9.30 hores a 13:30 h al CCCB (c. Montalegre, 5), i servirà per reflexionar sobre la necessitat de repensar els campus universitaris en el context del teixit urbà on estan ubicats.

A la jornada intervindran el rector de la UPC, Daniel Crespo; la directora del CCCB, Judit Carrera, i el vicerector d’Arquitectura, Infraestructures i Territori de la UPC, Jordi Ros. També comptarà amb les ponències d’Eduard Vallory, president de CATESCO i director d’Estratègia Educativa Europea de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que parlarà ‘D’espais on escoltar a espais on aprendre’, així com de Pablo Campos, catedràtic de la Universidad San Pablo-CEU (USPCEU) i consultor, que oferirà la conferència ‘Lugares universitarios: expresión de valores, dimensión didàctica, inclusión e innovación’.

També es comptarà amb les intervencions dels delegats del rector per als diferents campus de la UPC i dels directors i degans de centres docents de la Universitat: Josep Manuel Yúfera, delegat del rector pel Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels; Josep Fernández, degà de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) i delegat pel Campus Diagonal Nord; Enric Fossas, director de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB) i delegat pel Campus Diagonal Sud; Agustí Martín, director de la Facultat de Nàutica de Barcelona (FNB); Joan de Pablo, delegat del Campus Diagonal-Besòs; Marisa Zaragozá, directora de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) i delegada pel Campus de Vilanova i la Geltrú; Xavier Roca, director de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i delegat pel Campus de Terrassa, i Pere Palà, director de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) i delegat del rector pel campus manresà.

Altres membres de la comunitat UPC que participaran a la jornada són Carme Fenoll, directora de l’Àrea de Cultura i Comunitat, que presentarà el programa UPCArtsDídac Ferrer, cap del Gabinet d’Innovació i Comunitat UPC, que exposarà la iniciativa de campus sostenibles, i Joan Carles Burón, director de l’Àrea d’Infraestructures, que exposarà l’inventari d’espais de la Universitat.

Programa de la jornada ‘Cap a una transició dels campus de la UPC