‘La casa del dia després’ de Takk | Domesticitats en el nou règim climàtic global

‘La casa del dia després’ de Takk | Domesticitats en el nou règim climàtic global

Exposició a la Galeria H2o | Inauguració dijous 10 de març de 2022, 18 a 21h

La contundència de les noves dades que rebem diàriament sobre l’evolució del Canvi Climàtic fan que aquest hagi passat de ser una qüestió purament científica o tecnològica a convertir-se en un assumpte principalment polític i filosòfic.
La (ja gairebé segura) impossibilitat d’evitar l’augment tèrmic global de 2ºC, la pèrdua de diversitat ecològica coneguda com a sisena extinció massiva, o l’augment del nivell del mar, són només alguns exemples de la magnitud existencial a la qual aquest nou escenari ens aboca.

En aquest sentit, “La Casa del Dia Després”, neix com la reforma d’un pis a Madrid des d’on assajar nous models d’habitar un món on la civilització fòssil es desploma.

L’exposició s’organitza mitjançant dos sistemes narratius que avancen en paral·lel. D’una banda un relat fotogràfic realitzat per José Hevia fent especial èmfasi en el funcionament performatiu de la casa i per l’altre una selecció de dibuixos, textos, maquetes, i imatges que recullen les qüestions tant teòriques com materials que han estat sobre la taula durant la redacció i construcció del projecte.


Takk és un espai per a la producció arquitectònica centrat en el desenvolupament de pràctiques materials en la intersecció entre natura, cultura i política, amb una especial atenció als reptes que l’era de l’Antropocè planteja.

Dirigit per Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño des de Barcelona i Madrid, Takk combina les seves activitats professionals, amb les d’investigació i acadèmiques. Actualment Mireia Luzárraga és professora de projectes a l’Escola Tècnica Superior d’Alacant, així com a l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya. Per la seva part Alejandro Muiño és professor de projectes a l’escola de disseny BAU.

Takk ha explicat el seu treball en fòrums internacionals com ara GSAPP-Columbia University a Nova York, Thailand Design Center a Bangkok o Floating University a Berlín, entre d’altres. Així mateix, el seu treball ha estat exposat a la Biennal de Rabat 2019, la Biennal d’Orleans 2019 i 2017, la Triennal d’Oslo 2016 secció Academy, i al pavelló espanyol de la Biennal de Venècia 2014. La seva obra pertany a la col·lecció permanent del FRAC Centre-Val de Loire i el Centro de Arte 2 de Mayo, i a més d’exposicions col·lectives al Centro de Creación Contemporánea Matadero Madrid, Alcova Milà o el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCCB, han realitzat exposicions individuals a la galeria Magazin a Viena i a la galeria H2O de Barcelona.


Foto: “13 / 33” Takk. Impressió sobre paper fotogràfic semigloss 160gr, 60x90cm, 2021. Fotografia José Hevia

Del 10 de març al 29 d’abril de 2022

Galeria H2o | Carrer Verdi, 152 | 08012 Barcelona
T 934 151 801