MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: JULI CAPELLA

MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: JULI CAPELLA

HOTEL OMM

2013

Es tracta d’un edifici dissenyat per insertar-se amb singularitat al mateix temps que harmoniosament en la trama de l’entorn urbà de l’Eixample barceloní.

Es fa ressò de la seva situació privilegiada i orienta les seves obertures cap al Passeig de Gràcia de manera que l’usuari pot gaudir al mateix temps tant de la visió del carrer, com de la intimitat necessària. La façana que dóna al carrer Rosselló aparenta ser una làmina a manera d’epidermis que, superposada davant l’edifici, ha patit diversos talls que s’han ‘obert’, corbant-se vers l’exterior, com les fulles d’un llibre, com les finestres d’un calendari d’advent… El sentit d’obertura atén tant a les vistes com a la correcta orientació respecte al sol de migdia. També és una mampara que guarda la intimitat des de l’interior, i una barrera acústica al tràfic. L’ordre d’aquestes obertures, aparentment aleatori, respon tant a la plàstica exterior com a les necessitats interiors de distribució.

Una façana que pretén contribuir a la riquesa tipològica de l’Eixample, respectant el seu entorn, però sense mimetizarlo anacrònicament, plenament conscient d’erigir-se a principis del segle XXI.


Autors: Juli Capella i Miquel Garcia | CAPELLA GARCIA ARQUITECTURA

Disseny interior: Sandra Tarruella i Isabel López

Fotos: Rafael Vargas