La Diagonal estrena el panot més intel·ligent i innovador

La Diagonal estrena el panot més intel·ligent i innovador

Amb motiu de les obres de reurbanització, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit canviar la pavimentació de l’avinguda

Publicat el divendres, 10 d’octubre de 2014 al diari ARA

ARA Barcelona | El nou panot Diagonal, que manté la versatilitat i la utilitat de la peça de 20x20cm, ha estat dissenyat per Terradas Arquitectes i produït per Escofet, reproduint les fulles dels plàtans de la Diagonal amb composició de quatre peces i incorporant importants avenços tecnològics i d’eco-eficiència.

Per exemple, el seu color gris clar afavoreix una baixa retenció de calor i, per tant, també la baixa irradiació tèrmica. A la capa superficial incorpora additius que produeixen, per l’activitat fotocatalítica, efectes d’autoneteja, bactericides i de descontaminació d’òxids de nitrogen

Així mateix, la base del paviment incorpora àrids reciclats procedents de la planta de fabricació, per reduir d’aquesta manera la petjada de carboni del producte, i la rugositat de la superfície el fa antilliscant.

Una altra mostra dels criteris d’eficiència del nou panot és que incorpora, a la base, una petita convexitat per ajudar a evacuar l’aigua de pluja.

La instal·lació del nou panot ha començat en el tram comprès entre els carrers de Calvet i de Casanova, costat muntanya.

En total, en tot l’àmbit de la Diagonal que s’està reformant, que va des de la plaça de Francesc Macià fins al passeig de Gràcia, es preveu instal·lar 24.078 m2 de paviment panot Diagonal.

Foto portada extreta de l’ARA

Per més información, accediu a la informació oficial de l’ajuntament