El ‘Wall Street Journal’ es fixa en una antiga fàbrica de xocolata de l’Empordà

El ‘Wall Street Journal’ es fixa en una antiga fàbrica de xocolata de l’Empordà

El diari explica la transformació d’aquesta fàbrica de xocolata de 200 anys d’antiguitat, projecte dels arquitectes Anna i Eugeni Bach (AxA)

Publicat a El Nacional el 4 d’octubre de 2023

Una antiga fàbrica de xocolata de la Bisbal d’Empordà ha cridat l’atenció del prestigiós mitjà econòmic Wall Street Journal, que li ha dedicat un article destacat a la portada. Aquesta xocolatera, de 200 anys d’antiguitat, ja no està operativa, però manté detalls originals, com la tradicional volta catalana, i ha estat reconvertida amb un nou ús.

El diari nord-americà ha parlat sobre aquesta fàbrica de xocolata que ara s’ha renovat per convertir-se en la segona residència de Dirk Ruttens, un estatunidenc enamorat de l’arquitectura industrial. Segons recull Rac 1, Ruttens l’ha reformat, encara que ha conservat alguns espais de la construcció original, i detalls com les rajoles del terra o les parets de maó. Sota el títol ‘Una fàbrica de xocolata abandonada té una dolça sorpresa: una elegant casa de vacances‘, el Wall Street Journal explica tot el procés que ha viscut l’antiga nau per a transformar-se en un espai on “acollir familiars i amics”.

Una antiga fàbrica de xocolata reconvertida

Així, el mitjà recull el testimoni de Ruttens, que viu a una localitat propera a Brussel·les, i narra el procés d’adquisició de la fàbrica de xocolata. L’estatunidenc, interessant en aquesta mena d’espais, buscava possibles immobles per comprar i restaurar. Tot i fixar-se en aquesta nau de la Bisbal d’Empordà, en un principi va descartar-la per l’elevat preu, que superava els 600.000 euros. Més endavant, va veure que s’havia rebaixat fins a 330.000 euros i va decidir fer el pas d’adquirir-la.

Ruttens va continuar amb els seus plans i va renovar la fàbrica per convertir-la en una casa de vacances, en col·laboració amb els arquitectes barcelonins Anna i Eugeni Bach. A les imatges es pot veure l’estat actual d’aquest immoble, amb les característiques típiques d’una nau. La fotografia principal de l’article mostra una cuina, amb una taula gegant, que dona directament a la piscina de la casa. A pesar de la reforma, es pot apreciar un sostre amb volta catalana i unes sortides a l’exterior, típiques d’una nau industrial.

“Volia una llar aquí perquè m’agrada el menjar, la cultura i el clima de Catalunya, que no és tan calorós com en altres llocs d’Espanya”, ha argumentat el propietari de la casa, que va invertir més de 650.000 euros en reformar la fàbrica de la Bisbal d’Empordà. Segons ha explicat al Wall Street Journal, la millor part de la casa és una cuina exterior, construïda on abans es trobava un antic rebost. De fet, a les parets, ha optat per exposar-hi peces de maquinària original de fàbrica de la xocolata, mantenint l’essència.

Podeu llegir l’article del Wall Street Journal AQUÍ