MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: ALBERT VITALLER

MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: ALBERT VITALLER

CENTRE DE RECERCA IDIBGI A SALT, GIRONA

2014 – 2015

El centre de recerca se situa a l’actual edifici Mancomunitat 2. La intervenció es realitza en un edifici noucentista de l’arquitecte Joan Rubió i Bellver, del 1921, amb aspecte de masia catalana de gran interès arquitectònic. Es troba dins un entorn privilegiat del Parc Hospitalari de més de 100.000m2.

A la planta baixa una galeria porxada amb voltes de rajola sobre columnes i amb grans finestrals.

La proposta consisteix en una reforma interior de l’edifici existent, conservant i respectant al màxim el caràcter exterior. Amb aquesta premissa, es crea un nou accés a l’annex, que s’allunya de l’edifici principal i l’emmarca sempre present amb les vistes des de les noves obertures.

La relació arquitectònica que es genera entre la pell de l’edifici noucentista i la reforma actual el converteix en un edifici molt característic i singular,els grans finestrals permeten l’entrada de llum natural creant espais més confortables. La reforma interior aconsegueix espais de treball diàfans pels equips de recerca situats a les 2 ales laterals i  a la zona central comuns hi trobem l’office i sala d’estar, on es pretén crear l’ambient de trobada per a l’intercanvi i transferència de coneixement entre els diferents equips que treballen al centre.


Autors: Albert Vitaller i Eulàlia Isern, arquitectes