MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: H3o

MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: H3o

NOVA BIBLIOTECA D’ARENYS DE MAR A L’ANTIC CONVENT DE LES CLARISSES

2019

El projecte proposa la rehabilitació de l’antic convent de les Clarisses i el seu entorn per a que esdevinguin un gran pulmó verd que connectarà la Riera amb el parc de Lourdes i la zona del CAP i el Xifré. 

L’actuació de rehabilitació de l’edifici es proposa de forma compacta, adaptant-se a configuració de l’edifici del convent, que creix seguint la coberta existent en l’espai de patí, fent un únic volum .  

La biblioteca es proposa que estigui distribuïda a l’edifici existent -la nau principal i les dues ales laterals- configurant espais tancats destinats als usos específics amb un major grau de recolliment i silenci. L’ampliació  es farà amb un gran espai central, diàfan i dinàmic, que es proposa destinar la  planta baixa a zona d’accés i àrea de revistes i música, mentre que les seves plataformes a planta 1 i 2 es destinen al fons general amb un caràcter d’espai obert. Actua de distribuïdor de totes les zones perimetrals i conté les circulacions verticals: dues escales i un ascensor. El projecte fa especial atenció a l’eficiència energètica i el cicle vida dels materials de la nova edificació. En aquesta línia minimitza la demanda energètica mitjançant l’ús dels recursos naturals, tant per l’aprofitament del sol, l’aprofitament del vent (ventilació natural) i l’aprofitament de la vegetació i altres sistemes d’equilibri tèrmic i geotèrmia.


Autors: H3o (Joan Gener, Adrià Orriols i Miquel Ruíz). Projecte fet conjuntament amb DomingoFerré Arquitectes