Inaugurat el 5è seminari d’Arquitectura i Territori ‘Les colònies tèxtils del Llobregat: paisatge i arquitectura industrial rehabitada’

Inaugurat el 5è seminari d’Arquitectura i Territori ‘Les colònies tèxtils del Llobregat: paisatge i arquitectura industrial rehabitada’

Ahir dilluns 1 de juliol es va inaugurar el 5è Seminari d’Arquitectura i Territori , ‘Les colònies tèxtils del Llobregat: paisatge i arquitectura industrial rehabitada’ organitzat des d’Arquitectes per l’Arquitectura i dirigit per Jordi Ros.

La jornada, que va tenir lloc a la Colònia Vidal de Puig-reig, va començar a les 10:00 amb una benvinguda de Jordi Vidal, director del Museu Colònia Vidal, Ramon Sanabria, President d’AxA, i Jordi Ros, director del seminari. A continuació varen tenir lloc les xerrades introductòries, amb les següents intervencions:

‘Les colònies industrials de la conca del Llobregat. 150 anys d’història’ de Rosa Serra, historiadora, ‘L’ecosistema fluvial i els paisatges característics de les Colònies Industrials del Llobregat’, de Carles Vico, geògraf, ‘Socialistes utòpics i colònies industrials. De l’utopia a la heterotopia’, d’Antoni Ramon, arquitecte, i ‘Uns edificis on tot és possible’, de Pere Joan Ravetllat, arquitecte.

Abans del dinar de benvinguda, varen intervenir per donar el punt de vista de les administracions Josep Maria Altarriba, alcalde de Puig-reig, Miriam Sort, Directora dels Serveis Territorials de la Catalunya Central i Josep Lara, President del Consell Comarcal.

Aquesta seminari està sent possible amb la col·laboració i suport de la Diputació de Barcelona, el Servei de les Comarques Centrals del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Puig-reig, el Consell Comarcal del Berguedà, el CoAC Demarcació de les Comarques Centrals, i el patrocini de l’empresa Constructora de Calaf.