El Premi Europeu AHI incorpora la menció especial “Nova Bauhaus Europea” a la seva 6a edició

El Premi Europeu AHI incorpora la menció especial “Nova Bauhaus Europea” a la seva 6a edició

Aquest nou guardó sorgeix de les sinergies del certamen amb la UE, que en 2020 posa en marxa la iniciativa amb l’objectiu de millorar la vida dels ciutadans, situant la cultura en el centre de les polítiques europees

En aquesta sisena edició del Premi Europeu AHI (Architectural Heritage Intervention) es presenta com a novetat el lliurament d’una nova Menció Especial que aposta per ressaltar els valors de sostenibilitat, estètica i inclusió que defensa i promou la Nova Bauhaus Europea.

El Premi Europeu AHI (Architectural Heritage Intervention), la inscripció del qual estarà oberta fins al 17 de març de 2023, incorpora un nou guardó. En aquesta sisena edició, a més dels premis que s’atorguen en les quatre categories existents: Patrimoni Construït, Espais Exteriors, Planejament i Divulgació i la Menció Especial de Restauració, es presenta la Menció Especial Nova Bauhaus Europea (NEB), promoguda pel Pacte Verd Europeu signat en 2020 a la Unió Europea.

Amb aquest Pacte Verd Europeu es pretén que la societat connecti amb els seus espais vitals, repensant habitatges, barris i ciutats. Així, la Menció Especial Nova Bauhaus Europea premiarà, d’entre totes les obres presentades al certamen, aquella que en la seva aproximació al patrimoni, proposi intervencions que donin prioritat a valors com la sostenibilitat, l’estètica o la inclusió.

Els encarregats d’atorgar la Menció Especial Nova Bauhaus Europea (NEB) seran els directors del Premi, els arquitectes Ramon Calonge, Oriol Cusidó, Marc Manzano i Jordi Portal, juntament amb l’eurodiputat Marcos Ros. Aquest és Doctor en Arquitectura per la Complutense de Madrid, professor d’Urbanisme en la Universitat Politècnica de Cartagena i, com a representant del Parlament Europeu, promotor del programa de la Nova Bauhaus Europea.