ENTREGA DE PREMIS DEL CONCURS ORGANITZAT PER AxA CONJUNTAMENT AMB TRESPA

ENTREGA DE PREMIS DEL CONCURS ORGANITZAT PER AxA CONJUNTAMENT AMB TRESPA

US CONVIDEM A L’ENTREGA DE PREMIS DEL CONCURS ORGANITZAT PER AxA CONJUNTAMENT AMB TRESPA | DIJOUS 28 D’OCTUBRE | 19h.

Trespa i AxA han organitzat una nova edició del concurs adreçat a joves arquitectes i estudiants que arriba a la seva 8a edició. En aquesta ocasió, la  convocatòria ha plantejat el desenvolupament i adaptació de l’antic Parquing Monleón al carrer de les Magdalenes de Barcelona a les noves realitats de canvi de model de mobilitat urbana, polítiques d’habitatge, demanda energètica i paisatge urbà.

L’edifici ocupa un lloc privilegiat dins el casc antic, i esdevé una peça singular de gran volum en contrast amb l’edificació de gra petit que l’envolta. Projectat pels arquitectes Jorge Dou Mas de Xexas i Alberto Dou Peris l’any 1971, el cos resulta curiós per la seva tipologia d’edifici d’aparcament en alçada, estranya a la ciutat, i queda enclotat tot donant una façana d’abstracció brutalista a la plaça del 8 de març.

La mida, la tipologia i la ubicació del Parquing Monleón el converteixen, doncs, en objecte d’estudi per a la seva transformació de manera que n’alteri l’ús i que, alhora, sigui de gran impacte ciutadà. La hipòtesi de partida de l’objecte del concurs és el canvi d’us d’edifici d’aparcament per convertir-lo en un edifici d’habitatges socials, en la línia de les estratègies urbanes filades des de l’Ajuntament de Barcelona en el nou model de ciutat.

 El Jurat, reunit fa unes setmanes, a atorgat un primer premi i dos accèssits, guardons que s’entregaran al showroom de Trespa el proper dijous 28 d’octubre.

Podeu consultar l’acta del Jurat i conèixer els guanyadors AQUÍ.

Trespa Design Center, Ribera 5, a les 19:00h.
Entrada gratuita, es prega inscripció a info@arqxarq.es per questió d’aforament

Per a més informació podeu contactar a info@arqxarq.es