MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: MARC CASANY

MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: MARC CASANY

NOVES OFICINES DEL CTTI DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

2009 – 2011

El projecte constava d’una rehabilitació d’uns 6700 m2, amb la dificultat d’adequar una superfície soterrada (2.700 2.700 m2), sense us específic, i que el client li volia donar un us d’oficina. Ens vàrem trobar amb un espai amb una accessibilitat nul•la, sense cap tipus d’obertura exterior ni ventilació, així doncs, el repte de la intervenció no només havia de cobrir aspectes funcionals sinó també requeriments ambientals i de salubritat per tal de garantir un confort ambiental dins d’aquest nou espai de treball que estàvem a punt de projectar.

L’objectiu del projecte va passar pel d’establir un nou concepte de treball que impulsés la creació d’una nova identitat corporativa per aquest organisme. Dins l’espai, es va intervenir amb un disseny modern i altament tecnificat per reforçar el segell de “marca innovadora” que volia transmetre el client. Es varen crear zones per a fomentar noves dinàmiques de treball, i espais de relació (oberts i tancats) que afavorissin les tasques col·laboratives dins el CTTI.

Un dels grans reptes de la reforma va ésser la de aconseguir fer arribar llum natural a aquest espai (planta soterrada y sense obertures). Idea que vàrem aconseguir sanejant un pati d’instal·lacions existent per on vàrem estudiar la col•locació d’un joc de miralls per finalment aconseguir fer arribar la llum natural a la planta-1. Finalment, la intervenció es va convertir en una gran zona de treball innovadora amb diferents àrees que s’anaven articulant concèntricament mitjançant una zona de distensió / treball estacional / on es trobaven diferents espais de treball, una biblioteca, unes sales de reunions,  i diferents tallers i laboratoris.Autor – CAAS ARQUITECTES – Marc Casany

Col·laboradors: Sara Panadero / Irma Traserra

Fotografia: Eugeni Pons