MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: RAMON SANABRIA

MANERES DE FER | ELS SOCIS D’AXA CONSTRUEIXEN: RAMON SANABRIA

INSTITUT UNIVERSITARI DEXEUS

2001 – 2007

El nou Institut Universitari Dexeus se situa al solar de l’antic Frenopàtic. El projecte estableix un contenidor lineal sobre el carrer Sabino Arana i incorpora unes funcions complementàries dins l’edificació de l’antic edifici Frenopàtic, catalogat pel servei de Patrimoni Municipal.

El projecte manté la voluntat d’incorporar i unir els dos edificis, propiciant una relació intencionada entre allò nou i allò vell.

L’espai intersticial entre les dues arquitectures es formalitza com un atri cobert, i que alhora resultarà un intercanviador funcional entre diferents àrees clíniques, el jardí de l’antic Frenopàtic i el carrer Sabino Arana.

Aquest espai, obert però condicionat, servirà com a veritable vestíbul i lloc de trobada i relació entre els diferents usuaris.

L’edifici nou contindrà totes aquelles funcions vinculades directament amb el nou clínic i l’edifici antic incorporarà funcions servides així com àrees docents i congressuals.

El conjunt permetrà disposar d’un nou equipament per a la ciutat i resoldrà alhora els límits amb el carrer Sabino Arana i establirà mitjançant l’atri un nexe d’unió amb l’edifici rehabilitat de l’antic Frenopàtic, així com la recuperació del seu jardí i de la zona arbòria, protegit per l’alt valor dels elements vegetals que conté.

Situació
Planta baixa
Secció longuitudinal

Autors: Ramon Artigues, Ramon Sanabria

Col·laboradors: Lidia Planas, Eulalia Sandoval, Stefaan Loncke

Estructures: Manuel Arguijo i Associats S.L.

Instal·lacions: J.G. Associats, Ingenieros

Consultors Clínics: AISSL, Arquitectura Ingeniera  Salud S.L.

Acústica: Higini Arau