“Never Demolish” | Pavelló Mies van der Rohe

“Never Demolish” | Pavelló Mies van der Rohe

Als anys 60 i 70 es van construir blocs d’habitatge a gran escala com a solució per cobrir la necessitat d’habitatge. Cinc dècades després, es consideren ideològicament desfasats, fracassats urbanísticament i amb llicència per ser enderrocats

“Never Demolish” | Intervenció d’Ilka i Andreas Ruby al Pavelló Mies van der Rohe
Inauguració i visita comentada el 26 de novembre a les 13:00h
Taula rodona a les 18:30h al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Als anys 60 i 70 es van construir blocs d’habitatge a gran escala a tot el món com a solució per cobrir la necessitat d’habitatge. Cinc dècades després, es consideren en gran mesura ideològicament desfasats, fracassats urbanísticament i amb llicència per ser enderrocats.

El Pavelló Mies van der Rohe acull la intervenció “Never Demolish” dels curadors Ilka i Andreas Ruby que el transforma en un espai domèstic que recorda els 530 habitatges rehabilitats per Lacaton & Vassal, Frédéric Druot i Christophe Hutin al Grand Parc Bordeaux, obra guanyadora del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe per defensar que lluny de ser enderrocats, aquests edificis han de tenir una segona vida millor que la primera. La transformació del Pavelló aprofundeix en el debat sobre els habitatges existents i com el projecte de Bordeus esdevé un model per a la rehabilitació social i física dels blocs del moviment modern i els seus entorns. Una intervenció adreçada i que afecta per igual als habitants, arquitectes, urbanistes, promotors, conservadors del patrimoni i polítics. Ilka i Andreas Ruby són fundadors de Ruby Press, una editorial especialitzada en arquitectura i urbanisme. Formats com a arquitecta i historiador de l’arquitectura respectivament, treballen com a crítics, comissaris, moderadors, editors i professors dedicats a comunicar l’arquitectura a un públic ampli. Des del 2016 Andreas Ruby és el director del Museu Suís d’Arquitectura S AM de Basilea.

Us convidem a assistir el divendres 26 de novembre a les 13:00 a la inauguració i visita comentada al Pavelló Mies van der Rohe amb els curadors i els quatre arquitectes. Reserva la teva invitació aquí.

A les 18:30, al COAC, tindrà lloc una Conversa sobre habitatge i projectes de transformació, entre els quatre arquitectes i els dos curadors amb la degana del COAC, Assumpció Puig, Josep Ferrando, vocal de Cultura i director del Centre Obert d’Arquitectura, Sandra Bestraten, presidenta de la Demarcació de Barcelona, Xavier Matilla, arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona i Anna Ramos, directora de la Fundació Mies van der Rohe.

Pots inscriure’t aquí per assistir-hi, o seguir la xerrada on-line