Obres guanyadores dels Premis Construmat 2024_Sostenibilitat

Obres guanyadores dels Premis Construmat 2024_Sostenibilitat

El Premi s’ha concedit als 85 HABITATGES SOCIALS A CORNELLÀ DE LLOBREGAT de Peris+Toral Arquitectes (AxA)

Des de la Fundació Mies van der Rohe, com a comissària dels Premis Construmat 2024-Sostenibilitat ens plau anunciar-vos les obres guanyadores i convidar-vos a conèixer-les de la mà dels seus estudis d’arquitectura i professionals tècnics.

El jurat internacional format per Marie-Hélène Contal, Olaf Grawert i Jordi Pagès va dedicir atorgar un primer premi i dues mencions entre les 17 obres nominades pel comité expert (Architecture d’Aujord’hui, Asociación Sostenibilidad y Arquitectura, Agrupació Arquitectura i Sostenibilitat-COAC, Bauhaus Earth I Green Building Council España). D’aquesta manera es fa palès els diferents plantejaments i solucions tècniques envers la sostenibilitat mediambiental, la sostenibilitat econòmica i social, així com la qualitat arquitectònica, formal, estètica, funcional i constructiva.

El Premi s’ha concedit als 85 HABITATGES SOCIALS A CORNELLÀ DE LLOBREGAT (Barcelona) de Peris+Toral Arquitectes, encarregat per IMPSOL. Institut Metropolità de Promoció de Sòl i Gestió Patrimonial i construït per l’empresa Vías y Construcciones, S.A. amb fusta laminada d’EGOIN Wood Group.

Una menció ha distingit el CENTRE PRODUCTIU COMUNITARI LAS TEJEDORAS a Guayaquil (Equador) de Juan Carlos Bamba i Natura Futura. Una obra promoguda per la Fundació Young Living i construïda per Pablo Ponce Construcciones amb la participació del col·lectiu de teixidores. El centre destaca pel seu projecte d’inclusió social amb perspectiva de gènere, així com per fomentar la participació de la comunitat, l’economia local i l’arquitectura vernacular.

L’altra menció ha estat pel centre de recerca creatiu i industrial LE MAGASIN ELÉCTRIQUE a Arlés (França) d’Atelier LUMA, Assemble i BC architects & studies i promogut per la Fundació LUMA. Un centre que aposta per la rehabilitació i la reutilització de materials i experimenta amb la incorporació de materials biològics.

Per votació popular ha resultat guanyadora del Premi Construmat del públic la RESIDÈNCIA D’ESTUDIANTS COLLEGIUM ACCADEMICUM (CA) a Heidelberg (Alemanya) de l’estudi d’arquitectura DGJ Architektur GmbH (Drexler Guinand Jauslin Architects) i la constructora especialitzada en fusta ZÜBLIN Timber GmbH, Aichach.

Les dues obres guanyadores dels Premis Construmat-Sostenibilitat posen en valor l’habitatge assequible, flexible i modular; la construcció en fusta, la rehabilitació i reutilització material; així com la participació ciutadana i la inclusió social.

El dimecres 22 de maig, de 15:30 a 18:00h et convidem a la cerimònia de lliurament de premis i a les dues taules rodones amb els equips de les obres guanyadores, el jurat i el comitè expert.

Tampoc et perdis l’exposició de les obres, a l’estand A22-Pavelló 2 del recinte de Gran Via de Fira-Barcelona durant els dies del Saló.

Aconsegueix aquí la teva acreditació gratuïta amb el codi MIESCONSTRUMAT.
T’hi esperem!


22.05.2024 Cerimònia de lliurament de Premis i taules rodones a l’auditori | Exposició a l’estand A22, pavelló 2 | Recinte Gran Via-Fira Barcelona