OPINIONS

COM ÉS POSSIBLE QUE HI HAGI GENT QUE VULGUI RENUNCIAR ALS AVENÇOS QUE S’HAN PRODUÏT EN L’ARQUITECTURA? | FRANC FERNÁNDEZ (AxA)

“Promoveremos un urbanismo amable para las familias, arraigado y armonioso con el entorno, fomentando la rehabilitación de los estilos regionales y la protección de las fachadas tradicionales, incluyéndolos en los catálogos de bienes de interés cultural.

Rechazamos por ello proyectos globalistas como la llamada Nueva Bauhaus Europea que impulsan los burócratas de Bruselas, que, con la coartada del fanatismo climático y la eficiencia energética de los edificios pretende uniformar la realidad de nuestras ciudades.”

Quan vaig llegir una barbaritat semblant vaig pensar que es tractava d’una “fake news”, ja que no era capaç de concebre que algú fos tan ignorant com per escriure aquest despropòsit.

Doncs bé, no només no es tracta d’una noticia falsa, sinó que forma part del programa d’un partit, formació a la que hi haurà gent capaç de votar, i a la que sense la meva col·laboració aniran a parar part dels meus impostos per tal de pagar el sous dels seus diputats, i Deu no ho vulgui, podria arribar a formar part del govern de l’estat.

De veritat, com és possible que hi hagi gent que vulgui renunciar als avenços que s’han produït en l’arquitectura associats a la seva tecnologia, i en conseqüència, a una millora de la vida de les persones?.

Jo recomanaria a aquells que promulguen/combreguen semblants despropòsits, fruit sens dubte de la major de les incultures, que retrocedissin als anys 40’, deixessin el mòbil, la televisió,… etc i es desplacessin en burro, com es feia en aquell temps, cosa que causaria al menys el divertiment d’esbrinar qui és el que està a dalt i qui a baix…

Com deia algú en aquells temps que jo pensava superats…”ganareis pero no convenceréis”.

Franc Fernández, arquitecte

Juliol 2023