OPINIONS

ARQUITECTURA I VOX | JOAN LLONGUERAS (AxA)

Ara ja ha entrar en campanya el que mai havíem vist, l’Arquitectura, l’estil arquitectònic i la seva història. Però en mans de qui entra en campanya?, doncs en mans del partit que només reprimeix, destrueix, suprimeix, prohibeix i és negacionista en la majoria de punts, com el canvi climàtic, la violència masclista, els drets LGTBI, etc, etc.

Ara, després del segrest de les revistes en català a les biblioteques públiques de València, de les actuacions repressives sobre la llengua catalana a Les Illes Balears, ha tocat o ens pot tocar l’hora d’anar contra l’Arquitectura i contra el que diuen “ el nuevo estilo Bauhaus “. Haurem de tornar a construir fent les façanes d’estil tradicional (que no sé que vol dir tradicional), promovent la rehabilitació dels estils regionals, és a dir, que haurem de tornar a agafar el rotring i el paper vegetal per poder fer l’arquitectura del règim que ells ens volen proposar,  l’arquitectura en blanc i negre.

Francament, crec que hauríem de protestar d’una manera unitària i forta per poder reivindicar que l’arquitectura es LLIURE, i que no ha d’estar sotmesa a cap tipus de partit o tendència política, la nostra finalitat és la de poder oferir als usuaris el màxim de confort i benestar utilitzant o vivint dins dels nostres edificis.

Visca la democràcia, la llibertat i la bona arquitectura.

Joan Llongueras, Llongueras Clotet arquitectes, Arquitecte AxA

Juliol 2023