“PAPERS QUE PARLEN”

“PAPERS QUE PARLEN”

Exposició de l’arquitecte Albert Colomer i Busquets (AxA) al Museu-Molí Paperer de Capellades

Exposició de pintures de gran format (4,5x2m) sobre paper, obra recent (2021-2022)

“Tal com una infusió travessa el paper deixant a un costat la planta que ha creat l’aroma, la pintura es diposita sobre un paper transparent, oblidant qui pinta per esdevenir, la pintura, tota sola, un objecte autònom, que amb la seva pròpia viscositat, capil·laritat i untuositat decideix la forma amb què vol que la mirin.

Per pintar papers que parlen es diposita pintura sobre un suport delicat, en aquest cas un paper de 16.5 grams el metre quadrat, paper de filtre per bossetes de te (paper Terrafilt de Terranovapapers d’abacà i cel·lulosa).

L’exposició és una relació simbiòtica entre el paper i la pintura, el dèbil paper que necessita de la resistència de la pintura per no estripar-se, i la pintura viscosa que no es pot expandir si no té un suport que li faci companyia mentre s’asseca.
Qui pinta només mira.

Papers que tornen a casa, carregats de vivències d’un món estrany i modern, aliè a l’origen de les coses, que han vist d’una revolada en aquest viatge que els ha portat de la fàbrica a la taula de qui els pinta i els retorna a la llar.

I ens reben al temple, antigament fàbrica, lloc de pregària laboral i vital.

Com una suor impregnada al paper, els diferents colors ens expliquen a manera de leitmotiv una història de llum, aigua i home, la seva pròpia història.”

INAUGURACIÓ: 24 de setembre a les 12.00h
Del 24 de setembre al 20 de novembre
Mirador del Museu Molí Paperer de Capellades

Albert Colomer i Busquets

Nascut a Vic el 1969, ha deambulat sempre al límit entre les activitats artístiques i tècniques.
Iniciant estudis musicals oficials de molt petit, acabà la carrera d’arquitectura als 23 anys a l’ETSAB, posteriorment obté el títol superior de pintura a l’Escola d’art de Vic.

La seva pintura es caracteritza per l’espontaneïtat en el traç i el color.
La sinceritat argumental i l’expansió són recurrents a les seves pintures, és per això que amb el pas del temps van creixent les dimensions i la intensitat.
És així com ha acabat al món del gran format, amb obres de més de 4 x 2 metres amb muntatges expositius que transformen i posen en valor l’espai.