Trobada amb Emilio Tuñón a l’Ateneu

El passat 10 de gener vam inaugurar el cicle “La professió avui: pràctica, teoria i difusió”, dirigit per Ricardo Devesa, amb una trobada amb Emilio Tuñón a l’Ateneu.

Sota el títol Què aporta la pràctica a la teoria? I la teoria a la pràctica?, Tuñón va relatar la seva trajectòria en la redacció i edició de Circo, compartida amb el recentment traspassat Luis M. Mansilla. La sorprendente presencia de lo posible, Sobre lo inmediato, El espacio es el tiempo, Como la vida misma, van ser alguns dels títols dels que ens va parlar. Segons Tuñón, és difícil explicar en què consisteix la relació entre teoría i pràctica; en les seves paraules, “la arquitectura es una forma de mirar el mundo y por tanto una forma de aprender, de conocerlo, y por eso está ligada al pensamiento. Pero al mismo tiempo también está ligada a la artesanía, que es a donde yo me siento más próximo.
Ricardo Devesa, l’organitzador, i Carme Ribas, Jordi Badia i Lluís Domènech, a la fila zero, vam coincidir amb Tuñón en la relació inseparable entre teoria i pràctica i van continuar la conversa sobre Circo.

L’acte va comptar amb una assistència d’al voltant de cent persones, entre la què es trobaven socis d’AxA, arquitectes i estudiants i professors d’arquitectura.

La propera sessió del cicle serà el 21 de febrer, amb Eduard Bru: “Com teoritza un arquitecte dedicat a la professió? Com practica un teòric l’arquitectura?