Un despatx català, finalista del Premi Mies van der Rohe

Un despatx català, finalista del Premi Mies van der Rohe

El guanyador es farà públic el 8 de maig al pavelló Mies van der Rohe de Barcelona, després que els arquitectes finalistes presentin les seves obres en una sèrie de conferències públiques que se celebraran el 7 de maig

Publicat el dijous 26 de febrer de 2015 al diari ARA

Els arquitectes establerts a Barcelona Alberto Veiga i Fabrizio Barozzi són un dels cinc despatxos finalistes del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2015 per la Filharmònica de Szczecin, a Polònia, segons van anunciar ahir la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe a Londres. El guardó es considera el més prestigiós del camp de l’arquitectura a Europa i està dotat amb 60.000 euros.

La fundació del despatx BarozziVeiga es remunta al 2004 i destaca per la vocació internacional dels dos socis fundadors. La Filharmònica de Szczecin està inspirada en l’arquitectura tradicional polonesa i té, alhora, una imatge innovadora. És un dels seus projectes més destacats dels últims anys, en els quals han treballat més arreu d’Europa que a l’Estat. A Espanya han dissenyat un auditori a Águilas (Múrcia), la Seu del Consell Regulador de la Denominació Ribera del Duero a Roa de Duero (Burgos) i el Museu Nicanor Piñole a Gijón.

Els altres finalistes del Premi Mies van der Rohe 2015 són el Museu d’Art de Ravensburg, d’Arno Lederer, Jórunn Ragnarsdóttir i Marc Oei; el Museu Marítim Danès, de Bjarke Ingels i David Zahle; el Celler Antinori, de Giovanni Polazzi, Laura Andreini, Marco Casamonti i Silvia Fabi (ArcheaAssociati), i el Centre d’Estudiants Saw Swee Hock de la London School of Economics, de Sheila O’Donnell, John Tuomey i Willie Carey.

El guanyador es farà públic el 8 de maig al pavelló Mies van der Rohe de Barcelona, després que els arquitectes finalistes presentin les seves obres en una sèrie de conferències públiques que se celebraran el 7 de maig. En l’última edició del certamen es va imposar l’auditori i centre de congressos de Reykjavík Harpa, dissenyat pels estudis Henning Larsen Architects, Batteríid Arquitectes i Studio Olafur Eliasson. A l’edició d’aquest any van ser nominades 420 obres, que es poden veure fins al 19 de març en una exposició a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

 

Foto de portada extreta del diari ARA