Urbanismo Dispruptivo, Urbanidad Glocal | Josep Acebillo (AxA)

Urbanismo Dispruptivo, Urbanidad Glocal | Josep Acebillo (AxA)

Nova publicació amb proposicions que generin un model d’Urbanisme disruptiu que sigui capaç de reemplaçar la degradada situació urbana i rural actual

Presentem la publicació ‘Urbanismo Dispruptivo, Urbanidad Glocal’ que Josep Acebillo acaba de publicar. Amb gran experiència urbanística i de transformació de les ciutats, l’arquitecte ens explica en aquest llibre 52 proposicions per generar un model d’Urbanisme disruptiu que sigui capaç de reemplaçar la degradada situació urbana i rural actual.

Proposa entendre la complexitat urbana com un procés soci-tècnic d’escala regional, que integra en el corpus urbanístic els conceptes de termodinàmica i Metabolisme Urbà, Cibernètica de Segon Ordre, Isotropia territorial, porositat infraestructural, clusterització regional … i una nova matriu de mobilitat post industrial.

El podeu trobar a la llibreria La Capell de Barcelona.


Josep Acebillo ha combinat la seva activitat professional amb la docència. Durant tres dècades ha liderat la transformació urbanística de Barcelona, com a Director de Projectes Urbans, Director Tècnic de les infraestructures Olímpiques, director de l’Agència Metropolitana Barcelona Regional, i Arquitecte Cap de Barcelona. Ha estat visiting professor a Yale University, GLS-Harvard, NUS-Singapore, KazánState University, Roma-3, i Nanjing University. Professor associat a l’ETSAB de Barcelona. Catedràtic i Director de l’Acadèmia d’Arquitectura de Mendrisio-USI, Lugano. Research Professoren CAUP-Tongji University de Xangai.