Visita guiada a l’annex del Museu Picasso

Visita guiada a l’annex del Museu Picasso

Jordi Garcés ens va acompanyar el passat dissabte en una visita al nou annex del Museu Picasso, últim edifici en la seva llarga trajectòria de treball al museu. La seva explicació es va remuntar al primer encàrrec, als anys 80, quan el seu estudi va reformar un parell de palauets del Carrer Montcada per allotjar el Museu Picasso. La decisió fonamental que va estructurar aquest projecte -i la posterior ampliació, ja prevista- va ser establir un corredor interior que comuniqués tots aquests palaus transversalment, creant un espai comú i reconeixible que estructurés el grup d’edificis.

L’edifici de l’annex, únic cas d’obra nova en tot el conjunt, es troba en una situació ben diferent: tot i que està connectat en planta baixa a la resta del museu, dóna directament a una petita plaça, fet que, segons Garcés, simbolitza l’apertura de l’edifici a la ciutat. Es tracta d’un petit centre d’estudi dedicat a la investigació de l’obra del pintor.

La visita, a la que van assistir quaranta persones –l’aforament era limitat- va comprendre no només l’interior de l’annex, sinó que també es va fer el recorregut pel corredor planta baixa del museu.