6è CONCURS DE DISSENY ARQUITECTES PER L’ARQUITECTURA, AMB TRESPA IBERIA

6è CONCURS DE DISSENY ARQUITECTES PER L’ARQUITECTURA, AMB TRESPA IBERIA

Arquitectes per l’Arquitectura conjuntament amb Trespa Iberia convoquen un concurs d’idees per a joves arquitectes i estudiants d’arquitectura. Aquesta convocatòria planteja el desenvolupament i adaptació de l’antic edifici de Telefònica de Francesc Mitjans a l’Av. Roma a les noves realitats de demanda energètica, sostenibilitat i paisatge urbà, així com de política d’habitatge.

Arquitectes per l’Arquitectura conjuntament amb Trespa Iberia convoquen un concurs d’idees per a joves arquitectes i estudiants d’arquitectura. Aquesta convocatòria planteja el desenvolupament i adaptació de l’antic edifici de Telefònica de Francesc Mitjans a l’Avinguda de Roma de Barcelona a les noves realitats de demanda energètica, sostenibilitat i paisatge urbà, així com de política d’habitatge.
Aquest edifici de Francesc Mitjans va deixar de pertànyer a la companyia de telecomunicacions el 2007, any en que el va vendre. Adquirit i venut novament en diverses ocasions per diferents fons d’inversió durant la crisi, finalment va començar les seves obres de rehabilitació fa uns anys. L’objectiu del gran projecte ha estat convertir el 100% de la superfície en habitatges de luxe. L’Ajuntament s’ha vist en l’obligació de suspendre les obres en dues ocasions, la última el mes de maig de 2018.

Sent una peça de gran volum, ubicada en un lloc cèntric, i estant en el punt de mira del conflicte, el concurs planteja la seva solució com a un repte estimulant. L’estat actual de l’edifici, que després d’una demolició parcial només conserva les estructures, el fa idoni per repensar-lo en termes de demanda energètica, sostenibilitat i paisatge urbà aplicant els productes que ofereix Trespa Iberia. Actualitzar un edifici d’un dels grans mestres de l’arquitectura moderna construïda a Catalunya és un acte complex i de gran responsabilitat.

D’altra banda, i tenint en compte les noves realitats en polítiques d’habitatge, el 30% d’aquests habitatges aniran destinats a habitatge públic. El resultat d’allò plantejat ha de tenir en compte la versatilitat dels tancaments i la seva adaptació a demandes socials canviants, així com a les noves configuracions dels nuclis familiars que habiten aquests espais.

Per posar de manifest les millores que poden aportar aquests sistemes, Trespa Iberia posa a disposició dels participants totes les seves solucions per a exterior. És pot trobar informació tècnica a www.trespa.info i a www.trespa.com, i també demanar dades especifiques a tdc.barcelona@trespa.com

LA DATA LIMIT D’ENTREGA SERÀ EL 24 D’ABRIL DE 2019

Es poden consultar les bases AQUI