9a sessió d’Ecumenòpolis al CoAC, a càrrec de Marta Peris

9a sessió d’Ecumenòpolis al CoAC, a càrrec de Marta Peris

El divendres 17 de novembre les 19 h tindrem una nova sessió de l’Ecumenòpolis, l’espai de reflexió audiovisual del COAC. La sessió, amb el títol “Escenaris de vida. De la posada en escena a l’obra arquitectònica”, anirà a càrrec de Marta Peris (AxA), doctora arquitecta i cofundadora de l’estudi peris+toral, i professora associada del Departament de Projectes Arquitectònics de l’ETSAB.

Investigadora de la relació entre cinema i arquitectura, presenta la seva tesi La casa japonesa a través del cinema de Yasujiro Ozú, de la qual extreu preceptes aplicats al desenvolupament dels múltiples projectes arquitectònics que porta a terme el seu estudi.

Mirar a través de l’objectiu del cineasta Yasujiro Ozu ens permet apuntar-nos a l’univers domèstic del Japó dels anys 50. L’anàlisi de la posada en escena revela el potencial del suport arquitectònic, la casa japonesa, i els seus atributs: la casa matriu, la casa porosa, la casa expansiva, la casa discontínua …

En aquesta sessió s’identificaran els aspectes atemporals de la manera d’habitar de la cultura japonesa traslladables a l’arquitectura contemporània, i en concret, aquells latents en l’obra professional desenvolupada per l’estudi de la ponent.